Славиша Стојановић: Грофе, стигни ме!

„Лако ће Божовић за рекорде, желим му, пре свега, да освоји титулу“, поручује тренер који је са Црвеном звездом везао 15.првенствених победа.

Фудбал 29.09.2015 | 23:30
Славиша Стојановић: Грофе, стигни ме!

Далеко је од остварења Славољуба Муслина, па и Славише Стојановића, али развојни пут Миодрага Грофа Божовића у Љутице Богдана неодољиво подсећа на онај који је прошао некадашњи селектор Словеније, а потом се у Београду окитио генералским шињелима.

И Божовић и Стојановић су били спремни да после почетних резултатских подбачаја купе карту у једном смеру, али су сплетом околности задржали позиције... Те 2013.године тај потез испоставио се као бинго тадашње управе Црвене звезде, јер је тим Славише Стојановића направио серију од 15 узастопних победа, довољну да шампионска знамења врати у Љутице Богдана.

Актуелни тренер Миодраг Божовић је тек на пола Стојановићевог пута, али навијачи верују да је тим који предводи искусни црногорски стручњак кадар да испише историју.
„Тренеру Црвене звезде Миодрагу Божовићу, пре свега, желим да освоји титулу. Лако ће он за рекорде и све друго. У јавним обраћањима Гроф је све лепо рекао. Предност од девет бодова је варљива, јер имамо пример из Белгије. Тамо пет година тим који је регуларан део сезоне завршио на првом месту није освојио шампионску титулу. Када се бодови поделе, то је практично једна утакмица“, каже за МОЗЗАРТ Спорт Славиша Стојановић.

Победом над Спартаком у наредном колу Божовић може да изједначи остварења Валтера Зенге и Владимира Петровића Пижона. Лествица коју су подигли Славољуб Муслин и Славиша Стојановић за сада делује прилично високо...
„Има много сличности између Божовићевог и мог периода. Почетак није био бајан, али ми смо имали више пораза у првенству. Рад у Црвеној звезди захтева одмах резултат. Нема разумевања, па је потребно време да се коцкице посложе како би игра почела да „паше“ навијачима и јавности“.

Искусни стручњак направио је поређење између екипе које је имао на располагању, и тима који је васкрснуо под вођством Миодрага Грофа Божовића. Игру Црвене звезде пре две сезоне носили су искусни легионари попут Нинковића, Печника, Мијаиловића, Мрђе...
„Ја сам имао искуснији тим. Свака генерација има своју специфичност. Ми смо били јако стабилни, док овај тим показује већу полетност, агресију. Има неколико одличних младих играча... Наравно, има и разлике. Садашњи тренер Миодраг Божовић има шири кадар. Чини ми се да је понекад на слатким мукама при избору стартне поставе. Са друге стране ја сам могао да се само молим и надам се да ми буду здрави играчи на одређеним позицијама, јер нисам имао адекватне замене“.

Стојановић каже да је одгледао готово све мечеве Црвене звезде у овој сезони.
„Тим показује озбиљну стабилност. Види се рука тренера. Понекадје стварно уживање гледати на који начин игра Црвена звезда. Надам се да ће ова серија да потраје“, додао је Стојановић.

НАЈДУЖЕ СЕРИЈЕ У 21. ВЕКУ

Славољуб МУСЛИН - 17 победа

(фебруар 2000 - јун 2000)

Славиша СТОЈАНОВИЋ – 15 победа
(новембар 2013. – април 2014.)

Валтер ЗЕНГА - 9 победа

(3. децембар 2005. - 25. март 2006)

Владимир ПЕТРОВИЋ - 9 победа

(12. септембар - 21. новембар 2009)

Рикардо СА ПИНТО - 8 победа

(30. март - 11. мај 2013)

Миодраг ГРОФ БОЖОВИЋ

(31.јул 2015. - ?)

Роберт ПРОСИНЕЧКИ - 8 победа

(5. март - 20. април 2011)

Александар ЈАНКОВИЋ - 8 победа

(12. април - 17. мај 2008)

Коментари / 0

Оставите коментар