Slaviša Stojanović: Grofe, stigni me!

„Lako će Božović za rekorde, želim mu, pre svega, da osvoji titulu“, poručuje trener koji je sa Crvenom zvezdom vezao 15.prvenstvenih pobeda.

Fudbal 29.09.2015 | 23:30
Slaviša Stojanović: Grofe, stigni me!

Daleko je od ostvarenja Slavoljuba Muslina, pa i Slaviše Stojanovića, ali razvojni put Miodraga Grofa Božovića u Ljutice Bogdana neodoljivo podseća na onaj koji je prošao nekadašnji selektor Slovenije, a potom se u Beogradu okitio generalskim šinjelima.

I Božović i Stojanović su bili spremni da posle početnih rezultatskih podbačaja kupe kartu u jednom smeru, ali su spletom okolnosti zadržali pozicije... Te 2013.godine taj potez ispostavio se kao bingo tadašnje uprave Crvene zvezde, jer je tim Slaviše Stojanovića napravio seriju od 15 uzastopnih pobeda, dovoljnu da šampionska znamenja vrati u Ljutice Bogdana.

Aktuelni trener Miodrag Božović je tek na pola Stojanovićevog puta, ali navijači veruju da je tim koji predvodi iskusni crnogorski stručnjak kadar da ispiše istoriju.
„Treneru Crvene zvezde Miodragu Božoviću, pre svega, želim da osvoji titulu. Lako će on za rekorde i sve drugo. U javnim obraćanjima Grof je sve lepo rekao. Prednost od devet bodova je varljiva, jer imamo primer iz Belgije. Tamo pet godina tim koji je regularan deo sezone završio na prvom mestu nije osvojio šampionsku titulu. Kada se bodovi podele, to je praktično jedna utakmica“, kaže za MOZZART Sport Slaviša Stojanović.

Pobedom nad Spartakom u narednom kolu Božović može da izjednači ostvarenja Valtera Zenge i Vladimira Petrovića Pižona. Lestvica koju su podigli Slavoljub Muslin i Slaviša Stojanović za sada deluje prilično visoko...
„Ima mnogo sličnosti između Božovićevog i mog perioda. Početak nije bio bajan, ali mi smo imali više poraza u prvenstvu. Rad u Crvenoj zvezdi zahteva odmah rezultat. Nema razumevanja, pa je potrebno vreme da se kockice poslože kako bi igra počela da „paše“ navijačima i javnosti“.

Iskusni stručnjak napravio je poređenje između ekipe koje je imao na raspolaganju, i tima koji je vaskrsnuo pod vođstvom Miodraga Grofa Božovića. Igru Crvene zvezde pre dve sezone nosili su iskusni legionari poput Ninkovića, Pečnika, Mijailovića, Mrđe...
„Ja sam imao iskusniji tim. Svaka generacija ima svoju specifičnost. Mi smo bili jako stabilni, dok ovaj tim pokazuje veću poletnost, agresiju. Ima nekoliko odličnih mladih igrača... Naravno, ima i razlike. Sadašnji trener Miodrag Božović ima širi kadar. Čini mi se da je ponekad na slatkim mukama pri izboru startne postave. Sa druge strane ja sam mogao da se samo molim i nadam se da mi budu zdravi igrači na određenim pozicijama, jer nisam imao adekvatne zamene“.

Stojanović kaže da je odgledao gotovo sve mečeve Crvene zvezde u ovoj sezoni.
„Tim pokazuje ozbiljnu stabilnost. Vidi se ruka trenera. Ponekadje stvarno uživanje gledati na koji način igra Crvena zvezda. Nadam se da će ova serija da potraje“, dodao je Stojanović.

NAJDUŽE SERIJE U 21. VEKU

Slavoljub MUSLIN - 17 pobeda

(februar 2000 - jun 2000)

Slaviša STOJANOVIĆ – 15 pobeda
(novembar 2013. – april 2014.)

Valter ZENGA - 9 pobeda

(3. decembar 2005. - 25. mart 2006)

Vladimir PETROVIĆ - 9 pobeda

(12. septembar - 21. novembar 2009)

Rikardo SA PINTO - 8 pobeda

(30. mart - 11. maj 2013)

Miodrag GROF BOŽOVIĆ

(31.jul 2015. - ?)

Robert PROSINEČKI - 8 pobeda

(5. mart - 20. april 2011)

Aleksandar JANKOVIĆ - 8 pobeda

(12. april - 17. maj 2008)

Komentari / 0

Ostavite komentar