Отворена је ''сезона лова'' на Лаказета!

Председник ме је ранио, тренер сахранио! Звезда Лиона у емотивном интервјуу за Л’Екипа отворено о проблемима на Жерлану.

Фудбал 02.10.2015 | 14:40
Отворена је ''сезона лова'' на Лаказета!

Изгледао је незадрживо прошле сезоне. На 40 утакмица у дресу Олимпика из Лиона постигао је чак 31 гол, наместио је још осам. Медији су писали о интересовању Арсенала, Ливерпула, Борусије Дортмунд, Александар Лаказет је упорно причао да је задовољан на Жерлану. Ове сезоне међутим то није исти човек. И види се то на терену. Само један гол на осам утакмица најбољи је доказ.

Навијачи сумњају да је тај пад баш последица тога што је Лаказет остао у Француској. Уосталом, није ли председик Жан-Мишел Ола приликом преговора о потписивању новог уговора, који истиче тек 2019. и којим је Лаказету плату четвороструко увећана на више од 4.000.000 евра годишње, није пред навијачима говорио и да сам фудбалер помало претерује у ценкању?

Или је баш то изношење прљавог веша у јавности узрок свих невоља на Жерлану. Свака прича има два угла, Лаказетов став је да га је матични клуб издао. Из емотивног интервјуа за Л’Екип јасно се види да су односи између Лаказета и Оле, па и Лаказета и тренера Убера Фурнијеа, покварени до те мере да се чине непоправљивим.
"Боли ме све то", почео је Лаказет исповест.
"Поникао сам у овом клубу, цео град ме зна, никада нисам никоме наудио и онда се овако понесу. Играо сам најбољу сезону у каријери, помогао тиму да се врати у Лигу шампиона. И онда...", застао је Лаказет, пре но што је отворио душу.

"Да, понашање председника ме боли. Јер кад он прича навијачи слушају. А мене су његове речи заболеле и разочарале. Током тих преговора сам чекао нешто. Он је рекао да тражим много, да ми је ово била прва права сезона, да ћемо, ако будем наставио, причати поново. Објаснио ми је да не може да после једне добре сезоне играчу да толико новца. И ја сам рекао: ’Важи’. Нисам се бунио, прихватио сам. Мислио сам да ћемо у септембру поново сести за сто. Али то је увек био његов максимум. И онда сам себи постављаш питања. Да ли то он има проблем са мном? Да будем искрен, све то утиче на главу. Трудиш се на размишљаш о томе, али једноставно не можеш. И стручни штаб види да ниси на правом месту. Очекује много од тебе. И онда када види да ниси прави вероватно се изнервира".

Међутим, Лаказет има замерки и на сам стручни штаб, тачније његовог шефа Убера Фурнијеа.
"Могао је свима да објасни шта се дешава. Јесте, имао сам неке лоше утакмице, није проблем да се каже да сам био лош. Али трпео сам и болове у леђима, желео сам да помогнем и то ми се обило о главу. Али волео бих да ме је тренер бранио, да је показао да верује у мене. А не да ме додатно закопава, да навијачима даје разлог да ме критикују. Сахранио ме је. А само сам се трудио да помогнем. Играо под ињекцима за болове", разочаран је Лаказет.

Цена је 50.000.000 евра. А дечко вреди много...

Коментари / 0

Оставите коментар