Otvorena je ''sezona lova'' na Lakazeta!

Predsednik me je ranio, trener sahranio! Zvezda Liona u emotivnom intervjuu za L’Ekipa otvoreno o problemima na Žerlanu.

Fudbal 02.10.2015 | 14:40
Otvorena je ''sezona lova'' na Lakazeta!

Izgledao je nezadrživo prošle sezone. Na 40 utakmica u dresu Olimpika iz Liona postigao je čak 31 gol, namestio je još osam. Mediji su pisali o interesovanju Arsenala, Liverpula, Borusije Dortmund, Aleksandar Lakazet je uporno pričao da je zadovoljan na Žerlanu. Ove sezone međutim to nije isti čovek. I vidi se to na terenu. Samo jedan gol na osam utakmica najbolji je dokaz.

Navijači sumnjaju da je taj pad baš posledica toga što je Lakazet ostao u Francuskoj. Uostalom, nije li predsedik Žan-Mišel Ola prilikom pregovora o potpisivanju novog ugovora, koji ističe tek 2019. i kojim je Lakazetu platu četvorostruko uvećana na više od 4.000.000 evra godišnje, nije pred navijačima govorio i da sam fudbaler pomalo preteruje u cenkanju?

Ili je baš to iznošenje prljavog veša u javnosti uzrok svih nevolja na Žerlanu. Svaka priča ima dva ugla, Lakazetov stav je da ga je matični klub izdao. Iz emotivnog intervjua za L’Ekip jasno se vidi da su odnosi između Lakazeta i Ole, pa i Lakazeta i trenera Ubera Furnijea, pokvareni do te mere da se čine nepopravljivim.
"Boli me sve to", počeo je Lakazet ispovest.
"Ponikao sam u ovom klubu, ceo grad me zna, nikada nisam nikome naudio i onda se ovako ponesu. Igrao sam najbolju sezonu u karijeri, pomogao timu da se vrati u Ligu šampiona. I onda...", zastao je Lakazet, pre no što je otvorio dušu.

"Da, ponašanje predsednika me boli. Jer kad on priča navijači slušaju. A mene su njegove reči zabolele i razočarale. Tokom tih pregovora sam čekao nešto. On je rekao da tražim mnogo, da mi je ovo bila prva prava sezona, da ćemo, ako budem nastavio, pričati ponovo. Objasnio mi je da ne može da posle jedne dobre sezone igraču da toliko novca. I ja sam rekao: ’Važi’. Nisam se bunio, prihvatio sam. Mislio sam da ćemo u septembru ponovo sesti za sto. Ali to je uvek bio njegov maksimum. I onda sam sebi postavljaš pitanja. Da li to on ima problem sa mnom? Da budem iskren, sve to utiče na glavu. Trudiš se na razmišljaš o tome, ali jednostavno ne možeš. I stručni štab vidi da nisi na pravom mestu. Očekuje mnogo od tebe. I onda kada vidi da nisi pravi verovatno se iznervira".

Međutim, Lakazet ima zamerki i na sam stručni štab, tačnije njegovog šefa Ubera Furnijea.
"Mogao je svima da objasni šta se dešava. Jeste, imao sam neke loše utakmice, nije problem da se kaže da sam bio loš. Ali trpeo sam i bolove u leđima, želeo sam da pomognem i to mi se obilo o glavu. Ali voleo bih da me je trener branio, da je pokazao da veruje u mene. A ne da me dodatno zakopava, da navijačima daje razlog da me kritikuju. Sahranio me je. A samo sam se trudio da pomognem. Igrao pod injekcima za bolove", razočaran je Lakazet.

Cena je 50.000.000 evra. A dečko vredi mnogo...

Komentari / 0

Ostavite komentar