Вјеровали или не, али тако је! Бројке не лажу...

Барса је боља без Месија, него с њим у тиму! Бројеви не лажу, статистика је неумољива!

Фудбал 29.09.2015 | 19:40
Вјеровали или не, али тако је! Бројке не лажу...

Гледано по утиску већине фудбалских заљубљеника и познаваоца Лионел Меси је један од најбољих играча света и практично би био незаменљив не само у Барселони него у било ком клубу на свету. Он је повредио колено и паузираће око осам недеља, што је забринуло многе навијаче Блаугране. Али статистика каже следеће: Барселона игра боље без Месија!

Откако је у Барселони, аргентински велемајстор пропустио је 36 мечева. Од тога, Барса је добила 32, једном одиграла нерешено и три пута изгубила. Просечно је постизала 3,2 поготка, примала мање од једног поготка у просеку и имала огромних 88,9 одсто добијених мечева.

Барса је, логично, одиграла далеко више утакмица с Месијем у тиму - 278. У том случају постизала је гол мање у просеку, примала више голова и имала проценат победа од 71,2 одсто, скоро 20 одсто мање него без Месија! Такође, Барса без Месија у просеку је освајала више бодова него са њим (2,7 бодова наспрам 2,3 када је Меси играо).

Проценти и статистика могу бити незгодни и понекад могу дати погрешну слику. Број мечева без Аргентинца у тиму је далеко мањи (мањи је узорак) па би ту требало тражити разлог за део ове разлике у процентима, али опет...

Луис Енрике, тренер Барсе, ипак не мари за статистику. Он је за шпанске медије изјавио да је Меси незамењив.
„Играти без најбољег фудбалера на свету је прави изазов за нас. Свако ће морати да покаже свој најбољи фудбал. Меси је незамењив“, рекао је Енрике.

На крају, можда је баш тај кохезивни фактор „хајде да се скупимо и одиграмо најбоље сада када није ту“ и довео то тако високог процента победа када Аргентинац није у екипи.

Коментари / 0

Оставите коментар