Vjerovali ili ne, ali tako je! Brojke ne lažu...

Barsa je bolja bez Mesija, nego s njim u timu! Brojevi ne lažu, statistika je neumoljiva!

Fudbal 29.09.2015 | 19:40
Vjerovali ili ne, ali tako je! Brojke ne lažu...

Gledano po utisku većine fudbalskih zaljubljenika i poznavaoca Lionel Mesi je jedan od najboljih igrača sveta i praktično bi bio nezamenljiv ne samo u Barseloni nego u bilo kom klubu na svetu. On je povredio koleno i pauziraće oko osam nedelja, što je zabrinulo mnoge navijače Blaugrane. Ali statistika kaže sledeće: Barselona igra bolje bez Mesija!

Otkako je u Barseloni, argentinski velemajstor propustio je 36 mečeva. Od toga, Barsa je dobila 32, jednom odigrala nerešeno i tri puta izgubila. Prosečno je postizala 3,2 pogotka, primala manje od jednog pogotka u proseku i imala ogromnih 88,9 odsto dobijenih mečeva.

Barsa je, logično, odigrala daleko više utakmica s Mesijem u timu - 278. U tom slučaju postizala je gol manje u proseku, primala više golova i imala procenat pobeda od 71,2 odsto, skoro 20 odsto manje nego bez Mesija! Takođe, Barsa bez Mesija u proseku je osvajala više bodova nego sa njim (2,7 bodova naspram 2,3 kada je Mesi igrao).

Procenti i statistika mogu biti nezgodni i ponekad mogu dati pogrešnu sliku. Broj mečeva bez Argentinca u timu je daleko manji (manji je uzorak) pa bi tu trebalo tražiti razlog za deo ove razlike u procentima, ali opet...

Luis Enrike, trener Barse, ipak ne mari za statistiku. On je za španske medije izjavio da je Mesi nezamenjiv.
„Igrati bez najboljeg fudbalera na svetu je pravi izazov za nas. Svako će morati da pokaže svoj najbolji fudbal. Mesi je nezamenjiv“, rekao je Enrike.

Na kraju, možda je baš taj kohezivni faktor „hajde da se skupimo i odigramo najbolje sada kada nije tu“ i doveo to tako visokog procenta pobeda kada Argentinac nije u ekipi.

Komentari / 0

Ostavite komentar