Да ли Бајерн већ пише чекове за њега?!

Заборавите Левандовског, Обамејан је хит Бундеслиге! Нападач из Габона је постао први играч који је постигао гол на свакој од уводних седам утакмица у првенству Немачке. На 13 мечева на почетку ове сезоне, рачунајући и оне у осталим такмичењима, погодио је 13 пута!

Фудбал 03.10.2015 | 22:40
Да ли Бајерн већ пише чекове за њега?!

Марио Геце, Роберт Левандовски, по логици следећи је Пјер-Емерик Обамејан? Бајерн је годинама одбијао налете конкуренције купујући њихове најбоље играче, а ако планира да настави са том праксом први на листи наредних морао би да буде нападач из Габона. Јер ма колико нас све одушевила она петарда Леве за само девет минута против Волфзбурга управо је Обамејан играч који на почетку ове сезоне привлачи највише пажње. А како и не би када вихорно брзи играч Борусије Дортмунд из недеље у недеље обара рекорде?

Прошле је постао први играч који је постигао макар по гол у првих шест кола Бундеслиге. Већ на наредном степенику је лествицу подигао за граничник више учинивши то и седми пут узастопце. На првих 13 утакмица у новој сезони, рачунајући и сва остала такмичења у којима учествује Борусија, постигао је исто толико голова! Ако гледамо календарску 2015. годину популарни Спајдермен је у Бундеслиги постигао већ 24 гола и томе придодао четири асистенције. Јасно је да нико не може да му парира у том сегменту.

Учинак који изазива страхопоштовање. И сигурно привлачи пажњу најбогатијих због чега навијачи Борусије већ по навици почињу да брину сваки пут када се у истом тексту помене име Обамејана и име Бајерна. Оно се истина до сада није помињало у контексту трансфера, али је само питање тренутка када ће се и то десити.

Чак и ако се можда тренутно не чини да је Обамејан играч за Бајерн. Није се ни на почетку његове каријере на Вестфалену чинило да ће израсти у такву гол-машину. Јирген Клоп га је испрва видео на крилу - чак и са те позиције је сада 26-годишњи фудбалер постигао 16 голова у првој сезонуи у Дортмунду - касније је схватио грешку, Обамејан је у одговорио са 25 голова и 11 асистенција у прошлом такмичарском циклусу у коме је Борусија изгубила чак 14 од 34 лигашке утакмице, али чини се да је тек по доласку Томаса Тухела нападач из Габона процветао.

Тухел наиме инсистира на игри са лоптом, на брзом пасу, на транзицији. Све то савршено одговара Обамејану, иако су га многи често потцењивали тврдећи да има хитрину у ногама и - ништа више. Велика грешка. Има и одличне физикалије, снагу, издржљивост, изузетну скок игру и урођени осећај за простор. У комбинацији са Хенриком Мхитарјаном и Марком Ројсом паклено ефикасно оружје.

Прави испит међутим тек следи. Наредне недеље Борусија путује баш у Минхен. Бајерн има четири бода више и никоме не прашта. Али Обамејан се више не скрива иза маске. Такав потенцијал је уосталом немогуће сакрити.

Коментари / 0

Оставите коментар