Da li Bajern već piše čekove za njega?!

Zaboravite Levandovskog, Obamejan je hit Bundeslige! Napadač iz Gabona je postao prvi igrač koji je postigao gol na svakoj od uvodnih sedam utakmica u prvenstvu Nemačke. Na 13 mečeva na početku ove sezone, računajući i one u ostalim takmičenjima, pogodio je 13 puta!

Fudbal 03.10.2015 | 22:40
Da li Bajern već piše čekove za njega?!

Mario Gece, Robert Levandovski, po logici sledeći je Pjer-Emerik Obamejan? Bajern je godinama odbijao nalete konkurencije kupujući njihove najbolje igrače, a ako planira da nastavi sa tom praksom prvi na listi narednih morao bi da bude napadač iz Gabona. Jer ma koliko nas sve oduševila ona petarda Leve za samo devet minuta protiv Volfzburga upravo je Obamejan igrač koji na početku ove sezone privlači najviše pažnje. A kako i ne bi kada vihorno brzi igrač Borusije Dortmund iz nedelje u nedelje obara rekorde?

Prošle je postao prvi igrač koji je postigao makar po gol u prvih šest kola Bundeslige. Već na narednom stepeniku je lestvicu podigao za graničnik više učinivši to i sedmi put uzastopce. Na prvih 13 utakmica u novoj sezoni, računajući i sva ostala takmičenja u kojima učestvuje Borusija, postigao je isto toliko golova! Ako gledamo kalendarsku 2015. godinu popularni Spajdermen je u Bundesligi postigao već 24 gola i tome pridodao četiri asistencije. Jasno je da niko ne može da mu parira u tom segmentu.

Učinak koji izaziva strahopoštovanje. I sigurno privlači pažnju najbogatijih zbog čega navijači Borusije već po navici počinju da brinu svaki put kada se u istom tekstu pomene ime Obamejana i ime Bajerna. Ono se istina do sada nije pominjalo u kontekstu transfera, ali je samo pitanje trenutka kada će se i to desiti.

Čak i ako se možda trenutno ne čini da je Obamejan igrač za Bajern. Nije se ni na početku njegove karijere na Vestfalenu činilo da će izrasti u takvu gol-mašinu. Jirgen Klop ga je isprva video na krilu - čak i sa te pozicije je sada 26-godišnji fudbaler postigao 16 golova u prvoj sezonui u Dortmundu - kasnije je shvatio grešku, Obamejan je u odgovorio sa 25 golova i 11 asistencija u prošlom takmičarskom ciklusu u kome je Borusija izgubila čak 14 od 34 ligaške utakmice, ali čini se da je tek po dolasku Tomasa Tuhela napadač iz Gabona procvetao.

Tuhel naime insistira na igri sa loptom, na brzom pasu, na tranziciji. Sve to savršeno odgovara Obamejanu, iako su ga mnogi često potcenjivali tvrdeći da ima hitrinu u nogama i - ništa više. Velika greška. Ima i odlične fizikalije, snagu, izdržljivost, izuzetnu skok igru i urođeni osećaj za prostor. U kombinaciji sa Henrikom Mhitarjanom i Markom Rojsom pakleno efikasno oružje.

Pravi ispit međutim tek sledi. Naredne nedelje Borusija putuje baš u Minhen. Bajern ima četiri boda više i nikome ne prašta. Ali Obamejan se više ne skriva iza maske. Takav potencijal je uostalom nemoguće sakriti.

Komentari / 0

Ostavite komentar