Ко се бори против "Исламске државе"?

Руски предсједник Владимир Путин изјавио је данас да је велика грешка несарадња са снагама сиријског предсједника Башара ал Асада, за које наводи да се једина заиста бори против милитаната из "Исламске државе" у Сирији.

Свијет 28.09.2015 | 22:53
Ко се бори против "Исламске државе"?

"Да ли схватате шта сте урадили"? упитао је Путин у говору на генералној дебати.

"Сматрамо да је огромна грешка одбијање сарадње са сиријском Владом и њиховим оружаним снагама, које се директно боре против тероризма", нагласио је Путин у обраћању Генералној скупштини УН.

Руски предсједник је истакао да треба коначно признати да се нико сем оружаних снага сиријског предсједника и курдске милиције не бори против "Исламске државе" и других терористичких организација у Сирији.

Он је додао да тренутна ситуација више не може да се толерише, као и да је потребно стварање међународне коалиције против тероризма “слична оној коалицији против Хитлера створеној у току Другог свјетског рата“, преноси "Гардијан".

Путин је навео да би требало да постоји координација између анти-ИД снага заснована на принципима Уједињених нација, као и да уколико се то оствари неће бити потребе за избјегличким камповима.

“Ово је велика и трагична миграција људи. То је груба лекција за све нас, укључујући и Европу“, оцјенио је он.

Једино ријешење је, како је навео, да се обнови државност у Сирији.

“Ријешење је учврстити Асадов режим. Не постоји алтернатива“, рекао је Путин.

Амерички предсједник Барак Обама изјавио је данас у Уједињеним нацијама да су САД спремне да раде заједно са Русијом и Ираном на превазилажењу кризе у Сирији, али је поновио да будуће ријешење не може да значи повратак на предратни "статус кво", односно власт Башара ал Асада.

Обама се у говору на генералној дебати на Генералној скупштини УН заложио за даљу борбу против Исламске државе, али и транзицију која не би укључивала сиријског предсједника, и осудио је земље које подржавају лидере попут Асада, кога је оптужио за убијање дјеце.

Аргумент да би алтернатива даљој подршци Асаду била "сигурно још гора", није ријешење, оцијенио је Обама, алудирајући на став Русије.

 

 

Коментари / 8

Оставите коментар
Name

МД

28.09.2015 17:36

Овај обама се неправи луд,он је стварно луд.Колико је он(америка)побио дјеце у Србији и у другим земљама које су бомбардовали.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

28.09.2015 18:57

Мали, Србија кад је бомбардована обама није ни била на власти морас се мало позабавити својом историјом дијете!

Name

@ре

28.09.2015 23:31

А ти се покриј по глави са тим клемпавим усима!!! Мин. 6 задњих поглавара Америке је ''окрвавило' руке по свијету својом политиком... а сваки следеци је на свој нацин болесник

Name

сноуден

28.09.2015 17:36

Брат Рус се бори.Па неце ваљда Ватикан.Ови из ИСИЛ су производ ЦИЕ.А онда европа испаста.???

ОДГОВОРИТЕ
Name

мрка капа

28.09.2015 18:09

БРАВО ЗА ПУТИНА..ОДМЈЕРЕНО И ЈАСНО ОНОМ КО ЗНА СУСТИНУ...ОНАЈ МА...НОЛИКИ МОЗЕ ТРИ ДАНА ПРИЦАТИ. АЛ ПРАЗНО НЕСТО,ЗАКУКУЉЕНО,УМОТАНО И ЛАЗЉИВО ВАЛА...

ОДГОВОРИТЕ
Name

дивља јабука

28.09.2015 21:43

Против Исламске државе се бори исправни дио сиријског народа. Сви остали само лове за себе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гаврило Принцип Младе Републике Српске Западне Србије

29.09.2015 07:52

Обама Мора да стоји Мирно Пред Царом Путином Јер је доста Зла направио И себи И другума ,Гдје сада Та одлука За Затварање Граница И то је Избеглицка Катастрофа Засто Не бомбардују Хрватску Или Мадарску Која је Зицом Оградјена Избеглице Убијају Сузавцем И Затварају У Казамате Јел то Демократија која пропагира Људска Права која сама Европска Унија Крси

ОДГОВОРИТЕ
Name

Косовоје Србија

05.10.2015 20:45

Никакве разлике Нема Измедју Исламске дрзаве И ОВК Терористицке организације коју финацира Америка Идобрим делом Европска Унија,асадаим избеглице нетребају Мало морген Свеусмеравати Заграб берлин париз И лондон Такодаосете И признају Каквесу скандале Правили Разарајуци Суверене демократске Дрзаве Попут југославије Ирака Либије И Покусали Братску СиријуАли Мало Морген брацаруси Цртају Мапу Света,само ори Брате Путине Сто Дубље Тари У Корену,Поздрав браци Русима И Браци РСиријцима Ипуна Подрска Врховном Преседнику АСАДУ И Врховном Преседнику Путину,зивела Одбрана И Слобода Зарка,ЦЦЦЦП ИДЕМО,

ОДГОВОРИТЕ