ЛШ - најава: Мурињо против "својих", али и Касиљаса!

Биће занимљиво у уторак на "Драгау". Један Динамо иде код Јокана и Рајка, други код распуцаног Левандовсог. Барса без Месија, Рома без Тотија. Мажић поново на сцени.

Фудбал 28.09.2015 | 23:40
ЛШ - најава: Мурињо против "својих", али и Касиљаса!

Најбољи европски клубови поново ће међусобно одмеравати снаге у уторак и среду. После краће паузе, на реду је друго коло Лиге шампиона!

Један од најзанимљивијих дуела првог дана ове рунде очекује се у Порту, где ће истоимени домаћин угостити Челси. Биће то повратак трофејног Жозеа Муриња на место где је почео успешну самосталну каријеру, али и његов поновни сусрет са Икером Касиљасом, којег је пре пар сезона склонио са гола мадридског Реала.

Мурињо је са Портом исписао највеће странице у историји клуба освајањем Лиге шампиона и Купа УЕФА, а сјајни резултати обезбедили су му први мандат у Челсију.

Лондонски тим, међутим, долази уздрман лошим резултатима у Премијер лиги, а Португалац је после последњег ремија са Њукаслом (2:2) рекао да је то била најгора игра "плаваца" ове сезоне.

На Драгао се враћа и Радамел Фалкао, који ће највероватније у стартној постави заменити Дијега Косту.

У другом мечу Групе Г Макаби из Тел Авива, тренера Славише Јокановића и голмана Предрага Рајковића, дочекује кијевски Динамо и нада се освајању бодова, после болног старта и пораза у Лондону (0:4).

Израелци у одличном расположењу чекају Динамо, пошто су славили у великом дербију против Макабија из Хаифе (2:0) протеклог викенда.

Загребачки Динамо после изненађујуће победе над Арсеналом има нови тежак тест, а ривал је натежи могући - Бајерн, у Минхену. Одбрана хрватског шампиона биће на великом задатку да заустави распуцаног Роберта Левандовског, стрелца седам голова у победама над Волфсбургом и Мајнцом.

"Надам се да Левандовском није остало муниције. Учинићемо све да отежамо утакмицу Бајерну, они су најбољи тим на свету и морају да имају веома лош дан, а ми најбољи могући", рекао је леви бек Динама Јосип Пиварић.

Други меч те групе доноси дуел у Лондону између Арсенала и Олимпијакоса, тимова који су поражени на премијери елитног такмичења.

Бранилац трофеја Барселона дочекује на Ноу Кампу Бајер из Левркузена без свог најбољег играча Лионела Месија. Аргентинац је повредио колено у мечу са Лас Палмасом и мораће да одсуствује око два месеца.

"Меси је најбољи играч на планети и сигурно ће нам много недостајати", поручио је везиста Серхио Бускетс.

У Леверкузену још памте последњи дуел у Барселони, пре три године, када су поражени 1:7, уз пет голова Месија.

"Тужан сам што неће играти Меси. Увек је задовољство гледати га", истиче спортски директор "фармацеута" Руди Фелер.

Занимљиво ће бити у Борисову где се БАТЕ састаје са Ромом. Римљани ће играти без капитена Франческа Тотија због повреде.

У оквиру Групе Х Лион игра на Жерлану са Валенсијом, а меч ће судити најбољи српски арбитар Милорад Мажић, док би све осим тријумфа Зенита у утакмици против Гента у Санкт Петербургу било изненађење.

ПАРОВИ (уторак, 20.45):

Група Е

Барселона - Бајер Леверкузен
БАТЕ Борисов - Рома

ТАБЕЛА: Бајер 3 бода, Барселона 1, Рома 1, БАТЕ 0.

Група Ф

Бајерн Минхен - Динамо Загреб
Арсенал - Олимпијакос

ТАБЕЛА: Бајерн 3, Динамо 3, Арсенал 0, Олимпијакос 0.

Група Г

Макаби Тел Авив - Динамо Кијев
Порто - Челси

ТАБЕЛА: Челси 3, Порто 1, Динамо 1, Макаби 0.

Група Х

Лион - Валенсија
Зенит - Гент

ТАБЕЛА: Зенит 3, Лион 1, Гент 1, Валенсија 0.

Коментари / 0

Оставите коментар