LŠ - najava: Murinjo protiv "svojih", ali i Kasiljasa!

Biće zanimljivo u utorak na "Dragau". Jedan Dinamo ide kod Jokana i Rajka, drugi kod raspucanog Levandovsog. Barsa bez Mesija, Roma bez Totija. Mažić ponovo na sceni.

Fudbal 28.09.2015 | 23:40
LŠ - najava: Murinjo protiv "svojih", ali i Kasiljasa!

Najbolji evropski klubovi ponovo će međusobno odmeravati snage u utorak i sredu. Posle kraće pauze, na redu je drugo kolo Lige šampiona!

Jedan od najzanimljivijih duela prvog dana ove runde očekuje se u Portu, gde će istoimeni domaćin ugostiti Čelsi. Biće to povratak trofejnog Žozea Murinja na mesto gde je počeo uspešnu samostalnu karijeru, ali i njegov ponovni susret sa Ikerom Kasiljasom, kojeg je pre par sezona sklonio sa gola madridskog Reala.

Murinjo je sa Portom ispisao najveće stranice u istoriji kluba osvajanjem Lige šampiona i Kupa UEFA, a sjajni rezultati obezbedili su mu prvi mandat u Čelsiju.

Londonski tim, međutim, dolazi uzdrman lošim rezultatima u Premijer ligi, a Portugalac je posle poslednjeg remija sa Njukaslom (2:2) rekao da je to bila najgora igra "plavaca" ove sezone.

Na Dragao se vraća i Radamel Falkao, koji će najverovatnije u startnoj postavi zameniti Dijega Kostu.

U drugom meču Grupe G Makabi iz Tel Aviva, trenera Slaviše Jokanovića i golmana Predraga Rajkovića, dočekuje kijevski Dinamo i nada se osvajanju bodova, posle bolnog starta i poraza u Londonu (0:4).

Izraelci u odličnom raspoloženju čekaju Dinamo, pošto su slavili u velikom derbiju protiv Makabija iz Haife (2:0) proteklog vikenda.

Zagrebački Dinamo posle iznenađujuće pobede nad Arsenalom ima novi težak test, a rival je nateži mogući - Bajern, u Minhenu. Odbrana hrvatskog šampiona biće na velikom zadatku da zaustavi raspucanog Roberta Levandovskog, strelca sedam golova u pobedama nad Volfsburgom i Majncom.

"Nadam se da Levandovskom nije ostalo municije. Učinićemo sve da otežamo utakmicu Bajernu, oni su najbolji tim na svetu i moraju da imaju veoma loš dan, a mi najbolji mogući", rekao je levi bek Dinama Josip Pivarić.

Drugi meč te grupe donosi duel u Londonu između Arsenala i Olimpijakosa, timova koji su poraženi na premijeri elitnog takmičenja.

Branilac trofeja Barselona dočekuje na Nou Kampu Bajer iz Levrkuzena bez svog najboljeg igrača Lionela Mesija. Argentinac je povredio koleno u meču sa Las Palmasom i moraće da odsustvuje oko dva meseca.

"Mesi je najbolji igrač na planeti i sigurno će nam mnogo nedostajati", poručio je vezista Serhio Buskets.

U Leverkuzenu još pamte poslednji duel u Barseloni, pre tri godine, kada su poraženi 1:7, uz pet golova Mesija.

"Tužan sam što neće igrati Mesi. Uvek je zadovoljstvo gledati ga", ističe sportski direktor "farmaceuta" Rudi Feler.

Zanimljivo će biti u Borisovu gde se BATE sastaje sa Romom. Rimljani će igrati bez kapitena Frančeska Totija zbog povrede.

U okviru Grupe H Lion igra na Žerlanu sa Valensijom, a meč će suditi najbolji srpski arbitar Milorad Mažić, dok bi sve osim trijumfa Zenita u utakmici protiv Genta u Sankt Peterburgu bilo iznenađenje.

PAROVI (utorak, 20.45):

Grupa E

Barselona - Bajer Leverkuzen
BATE Borisov - Roma

TABELA: Bajer 3 boda, Barselona 1, Roma 1, BATE 0.

Grupa F

Bajern Minhen - Dinamo Zagreb
Arsenal - Olimpijakos

TABELA: Bajern 3, Dinamo 3, Arsenal 0, Olimpijakos 0.

Grupa G

Makabi Tel Aviv - Dinamo Kijev
Porto - Čelsi

TABELA: Čelsi 3, Porto 1, Dinamo 1, Makabi 0.

Grupa H

Lion - Valensija
Zenit - Gent

TABELA: Zenit 3, Lion 1, Gent 1, Valensija 0.

Komentari / 0

Ostavite komentar