БиХ: Граховац нови "Змај", Салиховић повратник!

Селектор репрезентације Босне и Херцеговине Мехмед Баждаревић је објавио списак од 29 играча на које ће рачунати на преостале утакмице квалификација за ЕУРО 2016. против Велса и Кипра.

Фудбал 29.09.2015 | 00:00
БиХ: Граховац нови "Змај", Салиховић повратник!

Популарни Меша је данас издиктирао имена 29 играча на које рачуна за посљедње утакмице квалификација за ЕУРО 2016 против Велса 10. октобра у Зеници и три дана касније у Никозији на Кипру.

Како би изборили треће мјесто и учешће у баражу, "змајеви" ће морати побиједити у обје утакмице, надајући се киксу Израела против Кипра или Белгије.

За ове мечеве селектор Мехмед Баждаревић неће моћи рачунати на Мухамеда Бешића који је суспендован због неспортског понашања у прошлом колу.

Како сада ствари стоје селектор на располагању неће имати ни капитена Едина Џеку који се повриједио у посљедњем колу Серије А.

"Ситуација која је новонастала, сви знате о чему говорим, због повреде Едина и рекао бих још пар играча, шири сам списак сачувао. Ту је 26 играча и три голмана се налазе на списку, док видимо ове преостале утакмице што су им остали. Планирано је за ове утакмице да позовемо 22 играча и три голмана", изјавио је Баждаревић окупљеним новинарима у Сарајеву.

"На припремама ће бити мање играча него што је на овом списку који смо представили данас", казао је Баждаревић.

Нова имена на у односу на мечеве са Белгијом и Андором су Бањалучанин Срђан Граховац (Рапид) и повратник у "змајеве" Сејад Салиховић (Гуижу Рене).

"Желио бих да сви играју и мислим да ће то бити критерији за убудуће. Салиховић игра и то на позицији смо у дефициту. Мислимо да је његов повратак може донијети нешто више. Знамо његове квалитете и људске и играчке. Мислим да смо погријешили што га нисмо звали раније. Што се осталих тиче то су играчи који играју добро у својим клубовима и мислим да им треба дати прилику. Ту првенствено мислим на Врањеша, Граховца и Хаџића". казао је селектор.

Баждаревић је рекао како су сви свјесни колико је Бешић битан за А тим, али исто тако додао да ће се потрудити да му нађу адекватну замјену. С друге стране га је више забринула неочекивана повреда Џеке.

"Тешко је замислити утакмицу без Едина. БИло ми је тешко чути ту информацију, али шта је ту је. На нама је да нађемо праву солуцију и да нађемо најбољу солуцију".

На списку се није нашао Вранчић, а селектор то објашњава ријечима: "Нема посебан разлог. једини је разлог што у посљедње вријеме не игра. Вјероватно има још здравствених проблема", казао је Баждаревић.

Под великим знаком питања је наступ најбољег играча Велса Герета Бејла.

"Та репрезентација није иста без њега. Надам се да неће бити ту и ми се морамо спремати као да је ту. морамо спремити утакмицу на најбољи начин и тражити оно што нас интересује, а то је побједа", казао је Баждаревић и додао да БиХ себи не смије дозволити да препусти иницијативу Велшанима.

"Ако побиједимо прву утакмицу, биће пуно лакше добити другу утакмицу. Морамо бити спремни и без Едина да побиједимо ту утакмицу. Мислим да имамо квалитет, поготово што се игра у Зеници", рекао је Баждаревић и додао да постоји могућност и промјене формације репрезентације БиХ у односу на претходне утакмице.

Списак
Голмани: Асмир Беговић (Челси), Ибрахим Шехић (Карабаг), Јасмин Бурић (Лех),
Одбрана: Емир Спахић (ХСВ), Огњен Врањеш (Гацијантеп), Тони Шуњић (Штутгарт), Ервин Зукановић (Сампдорија), Един Цоцалић (Мехелен), Марин Аничић (Астана), Ермин Бичакчић (Хофенхајм), Сеад Колашинац (Шалке), Менсур Мујџа (Фрајбург),
Везни ред: Анел Хаџић (Штурм), Харис Медуњанин (Депортиво), Сенад Лулић (Лацио), Тино Сушић (Хајдук), Срђан Граховац (Рапид), Миралем Пјанић (Рома), Изет Хајровић (Еибар), Стојан Врањеш (Легија), Семир Штилић (АПОЕЛ), Сејад Салиховић (Гуижу),
Напад: Един Џеко (Рома), Един Вишћа (Истанбул), Милан Ђурић (Ћесена), Ведад Ибишевић (Херта), Ермин Зец (Габала), Армин Хоџић (Динамо) и Риад Бајић (Конија)

Подсјећамо, репрезентација БиХ претпосљедњу утакмицу у оквиру квалификација за Европско првенство игра 10. октобра у Зеници против Велса, а квалификације ће окончати три дана касније у Никозији против Кипра.

Коментари / 0

Оставите коментар