Како без Едина Џека?!

Нападач Роме и капитен Босне и Херцеговине Един Џеко ће пропустити кључне утакмице "змајева" против Велса и Кипра за пласман на Европско првенство у Француској.

Фудбал 28.09.2015 | 23:00
Како без Едина Џека?!

Кога умјесто Џека?

"Главобоља" за селектора Мехмеда Баждаревића, који ће у 11 часова у Сарајеву саопштити списак за сусрете против Велшана и Кипра.

Прва реакција популарног Меше била је очекивана.

"Сви су нам играчи битни, али ће се многи сложити да нам је Џеко вјероватно, најбитнији. Добро је познато колико нам значи и као човјек и као фудбалер", рекао је селектор "змајева".

Обзиром да је напокон "прорадио" Ведад Ибишевић и постигао два гола за Херту против Келна (2:0), али се и испромашивао у Франкфурту против Ајнтрахта (1:1), највјероватније ће у шпицу играти управо искусни центарфор.

Према писању "Спорт Аваза" најближи позиву у "змајеве" је млади нападач загребачког Динама и капитен У-21 репрезентације БиХ Армин Хоџић.

Хоџић се ове сезоне изборио за повјерење Зорана Мамића, и то за сада јако добро враћа на терену.

Наиме, бивши нападач Жељезничара постигао је седам погодака у првенству и први је стријелац Хрватске.
Хоџић је одиграо 397 минута ове сезоне и просјечно тресао мрежу сваких 56 минута.

Лист такође наводи и да шансе да добију позив имају и Риад Бајић из турског Конијаспора, нападач Плзења Аидин Махмутовић и центарфор тузланске Слободе Мерсудин Ахметовић.

"Змајеви" ће посљедње сусрете у квалификацијама за Европско првенство у Француској одиграти против Велса у Зеници 10. октобра и три дана касније против Кипра у Никозији.

Коментари / 0

Оставите коментар