Kako bez Edina Džeka?!

Napadač Rome i kapiten Bosne i Hercegovine Edin Džeko će propustiti ključne utakmice "zmajeva" protiv Velsa i Kipra za plasman na Evropsko prvenstvo u Francuskoj.

Fudbal 28.09.2015 | 23:00
Kako bez Edina Džeka?!

Koga umjesto Džeka?

"Glavobolja" za selektora Mehmeda Baždarevića, koji će u 11 časova u Sarajevu saopštiti spisak za susrete protiv Velšana i Kipra.

Prva reakcija popularnog Meše bila je očekivana.

"Svi su nam igrači bitni, ali će se mnogi složiti da nam je Džeko vjerovatno, najbitniji. Dobro je poznato koliko nam znači i kao čovjek i kao fudbaler", rekao je selektor "zmajeva".

Obzirom da je napokon "proradio" Vedad Ibišević i postigao dva gola za Hertu protiv Kelna (2:0), ali se i ispromašivao u Frankfurtu protiv Ajntrahta (1:1), najvjerovatnije će u špicu igrati upravo iskusni centarfor.

Prema pisanju "Sport Avaza" najbliži pozivu u "zmajeve" je mladi napadač zagrebačkog Dinama i kapiten U-21 reprezentacije BiH Armin Hodžić.

Hodžić se ove sezone izborio za povjerenje Zorana Mamića, i to za sada jako dobro vraća na terenu.

Naime, bivši napadač Željezničara postigao je sedam pogodaka u prvenstvu i prvi je strijelac Hrvatske.
Hodžić je odigrao 397 minuta ove sezone i prosječno tresao mrežu svakih 56 minuta.

List takođe navodi i da šanse da dobiju poziv imaju i Riad Bajić iz turskog Konijaspora, napadač Plzenja Aidin Mahmutović i centarfor tuzlanske Slobode Mersudin Ahmetović.

"Zmajevi" će posljednje susrete u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo u Francuskoj odigrati protiv Velsa u Zenici 10. oktobra i tri dana kasnije protiv Kipra u Nikoziji.

Komentari / 0

Ostavite komentar