Вучић: Разговарао бих и са црним ђаволом

Премијер Србије Александар Вучић каже да би "разговарао и са црним ђаволом" ако је то корисно за Србију и регионалну стабилност, за добре и пријатељске односе међу народима и државама.

Србија 28.09.2015 | 22:56
Вучић: Разговарао бих и са црним ђаволом

Александар Вучић је, поводом изјаве хрватског колеге Зорана Милановића, који је изјавио да уопште више не жели да разговара са Вучићем, рекао да му је због тога жао, те да је Србија увек спремна на разговоре зарад регионалне стабилности и пријатељских односа међу народима и државама.

Његова лична, као и политика Владе Србије је, истиче, да са свима разговарају.

"Лично бих разговарао и са црним ђаволом ако је то корисно за Србију и регионалну стабилност, за добре и пријатељске однсе међу народима и државама. Можда и није лоше да се види по том питању разлика", рекао је Вучић у изјави Тањугу.

Неприхватљиве су и недопустиве, поручио је премијер Србије, увреде хрватског премијера на рачун председника Србије Томислава Николића.

"Неприхвтљиво је и недопустиво да неко вређа председника и институције Републике Србије говорећи да не зна ко су ти људи и који посао обављају. То много више говори о ономе ко их је изговорио, него о онима на које се те речи односе", истакао је Вучић.

Србија, поновио је Вучић, жели добре односе са Хрватском, али по питању затварања границе није могла да дозволи да буде понижавана и само је штитила себе и успешно се одбранила.

"Али Србија је увек спремна да разговара и Србија ће увек да разговара јер сматрамо да је то једини начин на који можемо да направимо неупоредиво боље односе између наших земаља и наших народа", закључио је Вучић.

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Борка

28.09.2015 16:05

Овај сукоб је толико намјестен и нереалан да је смијесан.Слузи само за скупљање политицких поена.Као да и један од њих мозе утицати на прилив и пут избјеглица,као да их ико изастаита пита.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Соколац

28.09.2015 16:32

Па зар ниси неки дан разговаро у Вашингтону

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дјурага

28.09.2015 17:36

Не да би Аца разговарао, него му је и слузио. Дрзи се он црног дјавола као пијан плота.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Око соколово

28.09.2015 21:42

Вучићу знаш добро да је Миле Радишић пресудјени криминалац и да мора бити испручен судској полицији Републике Српске. Ниси то урадио, ти си за мене такодје криминлац који вара Србијанце. У организованом си криминалу. Доћи ће вријеме па ћес и ти одговарати.

ОДГОВОРИТЕ