Vučić: Razgovarao bih i sa crnim đavolom

Premijer Srbije Aleksandar Vučić kaže da bi "razgovarao i sa crnim đavolom" ako je to korisno za Srbiju i regionalnu stabilnost, za dobre i prijateljske odnose među narodima i državama.

Srbija 28.09.2015 | 22:56
Vučić: Razgovarao bih i sa crnim đavolom

Aleksandar Vučić je, povodom izjave hrvatskog kolege Zorana Milanovića, koji je izjavio da uopšte više ne želi da razgovara sa Vučićem, rekao da mu je zbog toga žao, te da je Srbija uvek spremna na razgovore zarad regionalne stabilnosti i prijateljskih odnosa među narodima i državama.

Njegova lična, kao i politika Vlade Srbije je, ističe, da sa svima razgovaraju.

"Lično bih razgovarao i sa crnim đavolom ako je to korisno za Srbiju i regionalnu stabilnost, za dobre i prijateljske odnse među narodima i državama. Možda i nije loše da se vidi po tom pitanju razlika", rekao je Vučić u izjavi Tanjugu.

Neprihvatljive su i nedopustive, poručio je premijer Srbije, uvrede hrvatskog premijera na račun predsednika Srbije Tomislava Nikolića.

"Neprihvtljivo je i nedopustivo da neko vređa predsednika i institucije Republike Srbije govoreći da ne zna ko su ti ljudi i koji posao obavljaju. To mnogo više govori o onome ko ih je izgovorio, nego o onima na koje se te reči odnose", istakao je Vučić.

Srbija, ponovio je Vučić, želi dobre odnose sa Hrvatskom, ali po pitanju zatvaranja granice nije mogla da dozvoli da bude ponižavana i samo je štitila sebe i uspešno se odbranila.

"Ali Srbija je uvek spremna da razgovara i Srbija će uvek da razgovara jer smatramo da je to jedini način na koji možemo da napravimo neuporedivo bolje odnose između naših zemalja i naših naroda", zaključio je Vučić.

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Borka

28.09.2015 16:05

Ovaj sukob je toliko namjesten i nerealan da je smijesan.Sluzi samo za skupljanje politickih poena.Kao da i jedan od njih moze uticati na priliv i put izbjeglica,kao da ih iko izastaita pita.

ODGOVORITE
Name

Sokolac

28.09.2015 16:32

Pa zar nisi neki dan razgovaro u Vašingtonu

ODGOVORITE
Name

Djuraga

28.09.2015 17:36

Ne da bi Aca razgovarao, nego mu je i sluzio. Drzi se on crnog djavola kao pijan plota.

ODGOVORITE
Name

Oko sokolovo

28.09.2015 21:42

Vučiću znaš dobro da je Mile Radišić presudjeni kriminalac i da mora biti ispručen sudskoj policiji Republike Srpske. Nisi to uradio, ti si za mene takodje kriminlac koji vara Srbijance. U organizovanom si kriminalu. Doći će vrijeme pa ćes i ti odgovarati.

ODGOVORITE