Анри: Кад и један Динамо из Загреба победи Арсенал...!

Некадашњи нападач "тобџија" упозорава Енглезе да морају да поправе резултате ако мисле да задрже четири клуба у Лиги шампиона.

Фудбал 29.09.2015 | 21:00
Анри: Кад и један Динамо из Загреба победи Арсенал...!

Четири представника у Лиги шампиона су привилегија на коју могу да рачунају само три земље. Тренутно су то Шпанија, која има далеко највећи коефицијент успешности у Европи, Немачка и Енглеска.

Италијански клубови у последњих годину дана су смањили заостатак и најавили могућност пробоја у водећи трио, а први на удару су Енглези и Премијер лига.

Конкретне промене могу да се десе најраније у сезони 2017/18, али то није тако далеко као што сада изгледа...

"Премијер лига је у реалној опасности од губитка једног места у Лиги шампиона. Када видите Динамо из Загреба како побеђује Арсенал, јасно вам је да чак и најмањи клубови Лиге шампиона више не респектују Енглезе. Некада би то била сигурна победа - 0:3, 0:4", каже Тијери Анри.

Легенда "тобџија" каже да његов клуб има среће што се у другом колу састаје са Олимпијакосом, а не са Бајерном, па има добру шансу да се врати на прави колосек.

Он подсећа да Манчестер сити и Манчестер јунајтед после пораза у првом колу такође немају права на кикс, а ни Челси му не улива поверење...

"Прошле сезоне су доминирали у Премијер лиги и мислио сам да могу да ураде нешто значајно и у Европи. Међутим, елиминисао их је Пари сен Жермен са играчем мање на Стамфорд Бриџу".

Анри сматра да би Бајерн, Барселона или Реал Мадрид "вероватно освојили титулу" када би се такмичили у Премијер лиги и да енглески фудбал мора да понуди нешто ново како у блиској будућности не би изгубио садашњу позицију.

Коментари / 0

Оставите коментар