Anri: Kad i jedan Dinamo iz Zagreba pobedi Arsenal...!

Nekadašnji napadač "tobdžija" upozorava Engleze da moraju da poprave rezultate ako misle da zadrže četiri kluba u Ligi šampiona.

Fudbal 29.09.2015 | 21:00
Anri: Kad i jedan Dinamo iz Zagreba pobedi Arsenal...!

Četiri predstavnika u Ligi šampiona su privilegija na koju mogu da računaju samo tri zemlje. Trenutno su to Španija, koja ima daleko najveći koeficijent uspešnosti u Evropi, Nemačka i Engleska.

Italijanski klubovi u poslednjih godinu dana su smanjili zaostatak i najavili mogućnost proboja u vodeći trio, a prvi na udaru su Englezi i Premijer liga.

Konkretne promene mogu da se dese najranije u sezoni 2017/18, ali to nije tako daleko kao što sada izgleda...

"Premijer liga je u realnoj opasnosti od gubitka jednog mesta u Ligi šampiona. Kada vidite Dinamo iz Zagreba kako pobeđuje Arsenal, jasno vam je da čak i najmanji klubovi Lige šampiona više ne respektuju Engleze. Nekada bi to bila sigurna pobeda - 0:3, 0:4", kaže Tijeri Anri.

Legenda "tobdžija" kaže da njegov klub ima sreće što se u drugom kolu sastaje sa Olimpijakosom, a ne sa Bajernom, pa ima dobru šansu da se vrati na pravi kolosek.

On podseća da Mančester siti i Mančester junajted posle poraza u prvom kolu takođe nemaju prava na kiks, a ni Čelsi mu ne uliva poverenje...

"Prošle sezone su dominirali u Premijer ligi i mislio sam da mogu da urade nešto značajno i u Evropi. Međutim, eliminisao ih je Pari sen Žermen sa igračem manje na Stamford Bridžu".

Anri smatra da bi Bajern, Barselona ili Real Madrid "verovatno osvojili titulu" kada bi se takmičili u Premijer ligi i da engleski fudbal mora da ponudi nešto novo kako u bliskoj budućnosti ne bi izgubio sadašnju poziciju.

Komentari / 0

Ostavite komentar