Пентагон забринут због руске доминације

Руски "Су-35" по многим карактеристикама је бољи од америчких ловаца четврте генерације "Ф-16" и то забрињава Пенгтагон - пише лист "Национални интерес" /Тхе Натионал Интерест/.

Свијет 28.09.2015 | 15:24
Пентагон забринут због руске доминације

Руски вишенамјенски борбени авион "Су-35" представља велику пријетњу за било ког западног ловца, наводе стручњаци и процјењује да конкуренција руском авиону може бити само амерички еквивалент - "Ф-22".

Чак ни најновији амерички ловац-бомбардер пете генерације "Џоинт страјк фајтер Ф-35" не може да се пореди са "Су-35".

Амерички авон могао би да парира руском ловцу само уколико би посада била у стању да максимално искорист предности "стелт технологије" и систем за електронско ратовање.

Што се тиче претходних типова авиона америчке ваздушне индустрије, као што је вишенамјенски ловац четврте генерације "Ф-16", "Су-35" их по многим карактеристикама оставља далеко иза себе.

"Ф-16" нема моћни радар са решеткастом антеном /са активним електронским скенирањем/.

Осим тога, бомбардер не може да избацује ракете нити са висине нити при брзини којом то ради ловац четврте генерације "Ф-15 Игл" компаније "Боинг", авион који се колико - толико може упоредити са "СУ-35".

Уколико се нађе у борби са руским авионом, пилот америчког "Ф-16" морао би се ослонити искључиво на професионализам у управљању авионом - наводи лист "Национални интерес".

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

дивља јабука

28.09.2015 13:32

Бољи је онај који има осјетљивији радар то јест радар већег домета а при том је мање видљив, и који може истовремено да прати и гадја више покретних циљева, и који има више бржих ракета већег домета.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Соколац

28.09.2015 13:59

Убиће их Руси ко зечеве

Name

ВРС РВИ

29.09.2015 10:50

Мислим да СУ35 може да гађа 8 циљева одједном (нисам сигуран, можда и више) Што се радара тиче ту је СУ непикосновен. Стелтх технологија је већ пропала. Основа заштите код руских авиона је да радар прави више виртуелних копија истог авиона са јачим сигналом тако да скрену пројектил или блокирају радар непријатеља. То се догодило са разарачем Доналд Кук. Свјесни амери да њихова стелтх технологија у коју су уложили милијарде долара постаје неефикасана. О другим способностнима сваког руског авиона је сувишна.Довољно је погледати на Ју Тјубу. Ф35 има огроман проблем са маневарским способностима. То су чак признали анонимно и амерчки пилоти. Теста њиховог славног Ф22 раптор (којег више не праве због огромних трошкова) је био у бомбардовању малих држва које их малтене могу само праћкама гађати. За руске системе његова толико хваљена електронска технологија би пала у воду како из ваздуха тако и са копна.

Name

Ранко75

28.09.2015 16:14

Свака част Баћушке. Живјела Русија и предсједник Владимир Путин

ОДГОВОРИТЕ
Name

мрка капа

28.09.2015 17:41

Бравоооо.

ОДГОВОРИТЕ