Pentagon zabrinut zbog ruske dominacije

Ruski "Su-35" po mnogim karakteristikama je bolji od američkih lovaca četvrte generacije "F-16" i to zabrinjava Pengtagon - piše list "Nacionalni interes" /The National Interest/.

Svijet 28.09.2015 | 15:24
Pentagon zabrinut zbog ruske dominacije

Ruski višenamjenski borbeni avion "Su-35" predstavlja veliku prijetnju za bilo kog zapadnog lovca, navode stručnjaci i procjenjuje da konkurencija ruskom avionu može biti samo američki ekvivalent - "F-22".

Čak ni najnoviji američki lovac-bombarder pete generacije "Džoint strajk fajter F-35" ne može da se poredi sa "Su-35".

Američki avon mogao bi da parira ruskom lovcu samo ukoliko bi posada bila u stanju da maksimalno iskorist prednosti "stelt tehnologije" i sistem za elektronsko ratovanje.

Što se tiče prethodnih tipova aviona američke vazdušne industrije, kao što je višenamjenski lovac četvrte generacije "F-16", "Su-35" ih po mnogim karakteristikama ostavlja daleko iza sebe.

"F-16" nema moćni radar sa rešetkastom antenom /sa aktivnim elektronskim skeniranjem/.

Osim toga, bombarder ne može da izbacuje rakete niti sa visine niti pri brzini kojom to radi lovac četvrte generacije "F-15 Igl" kompanije "Boing", avion koji se koliko - toliko može uporediti sa "SU-35".

Ukoliko se nađe u borbi sa ruskim avionom, pilot američkog "F-16" morao bi se osloniti isključivo na profesionalizam u upravljanju avionom - navodi list "Nacionalni interes".

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

divlja jabuka

28.09.2015 13:32

Bolji je onaj koji ima osjetljiviji radar to jest radar većeg dometa a pri tom je manje vidljiv, i koji može istovremeno da prati i gadja više pokretnih ciljeva, i koji ima više bržih raketa većeg dometa.

ODGOVORITE
Name

Sokolac

28.09.2015 13:59

Ubiće ih Rusi ko zečeve

Name

VRS RVI

29.09.2015 10:50

Mislim da SU35 može da gađa 8 ciljeva odjednom (nisam siguran, možda i više) Što se radara tiče tu je SU nepikosnoven. Stelth tehnologija je već propala. Osnova zaštite kod ruskih aviona je da radar pravi više virtuelnih kopija istog aviona sa jačim signalom tako da skrenu projektil ili blokiraju radar neprijatelja. To se dogodilo sa razaračem Donald Kuk. Svjesni ameri da njihova stelth tehnologija u koju su uložili milijarde dolara postaje neefikasana. O drugim sposobnostnima svakog ruskog aviona je suvišna.Dovoljno je pogledati na Ju Tjubu. F35 ima ogroman problem sa manevarskim sposobnostima. To su čak priznali anonimno i amerčki piloti. Testa njihovog slavnog F22 raptor (kojeg više ne prave zbog ogromnih troškova) je bio u bombardovanju malih držva koje ih maltene mogu samo praćkama gađati. Za ruske sisteme njegova toliko hvaljena elektronska tehnologija bi pala u vodu kako iz vazduha tako i sa kopna.

Name

Ранко75

28.09.2015 16:14

Свака част Баћушке. Живјела Русија и предсједник Владимир Путин

ODGOVORITE
Name

mrka kapa

28.09.2015 17:41

Bravoooo.

ODGOVORITE