ШПА: Реми у баскијском дербију, тријумф Бетиса, уништен Еспањол!

Фудбалери Депортива савладали су у Ла Коруњи Еспањол са убедљивих 3:0, док је Бетис после преокрета победио Спортинг Хихон резултатом 2:1. Разочаравајући дерби Баскије, из Билбаа ће вероватно грмети на судије.

Фудбал 28.09.2015 | 12:40
ШПА: Реми у баскијском дербију, тријумф Бетиса, уништен Еспањол!

Депортиво је ка победи усмерио Алваро Гонзалес аутоголом у 14. минуту. Он је јако лоше реаговао после центаршута домаћина и главом спровео лопту у сопствену мрежу.

Од тог шока гости нису успели на време да се опораве, што је Лукас Перез искористио да дуплира предност. Он је извео сјајну соло акцију, пребацио лопту преко једног дефанзивца и затим ефектно реализовао указану прилику.

Исти играч је почетком другог полувремена поново био стрелац, а Еспањол је дефинитивно остао без икаквих шанси да дође до чудесног преокрета у 79. минуту, када је Диоп добио други жути картон и тако оставио саиграче да са десеторицом приведу сусрет крају.

Водио је Спортинг у Хихону, али је на крају ипак морао да призна Бетису да је бољи, пошто су гости славили са 2:1.

Повео је домаћин лепим голом Карлоса Кастра, који се сјајно ослободио чувара после асистенције хрватског интернационалца Алена Халиловића за 1:0. Тим резултатом се отишло и на одмор, али је Хоакин већ на самом почетку наставка вратио сусрет на почетак.

Победу екипи из Севиље донео је Рубен Кастро у 57. минуту, пошто је искористио сјајно испуцавање голмана Адана да се загради и потом сам избије пред гол.

Хетафе је у финишу утакмице сломио отпор Левантеа, и на крају стигао до убедљивог тријумфа резултатом 3:0, а Стефан Шћеповић је на терену провео 83 минута за победнички тим.

Успевали су гости да парирају противнику све до 81. минута, када је Васкез главом закуцао лопту у мрежу после центаршута Суареза.

После тог поготка фудбалери Левантеа су потпуно потонули, што је Хетафе казнио у два минута надокнаде са још два поготка. Прво је Буендија дуплирао предност, а одмах затим Васкез новим поготком поставио коначан резултат.

Ни један ни други баскијски клуб нису добро ушли у нову сезону Примере, па су у дербију ове покрајине имали прилику да поправе утисак - међутим, уместо тога навијачима су пружили прилично успављујућу утакмицу.

Реал Сосиједад - Атлетик Билбао 0:0!

Није било голова у Сан Себастијану, па се и после овог кола два баскијска клуба налазе у "доњем дому" - Сосиједад на 12., а Билбао на 17. месту.

Највеће узбуђење виђено је у првом полувремену, а у центру пажње био је судија Карлос Веласко.

Ариц Адуриц је био пред голом, шутирао, а на лопту се бацио Асијер Иљараменди и играо руком. Играчи Билбаоа су дуго протестовали код судије, међутим, он је показао само на корнер, а на поновљеном снимку јасно се види да је Иљарамендија лопта погодила у лакат.

У другом полувремену су и једни и други имали шансе. Каналесу је у 59. минуту лопта "прешла" преко ноге приликом центаршута и умало завршила у голу Ираизоза, а само неколико минута касније Адуриц је опет био сам испред голмана, али није добро захватио лопту.

Када се све чинило као да је готово Реал Сосиједад је у налетима нападао гол Ираизоза у последњих пет минута, а сјајни голман је у три наврата заустављао покушаје Жонатаса и Веле.

РЕЗУЛТАТИ 6. КОЛА:

Хихон – Бетис 1:2 (1:0)
/Кастро 17 – Хоакин 46, Кастро 57/

Депортиво – Еспањол 3:0 (2:0)
/Гонзалес аг 14, Перез 27, 47/

Хетафе – Леванте 3:0 (0:0)
/Васкез 81, 90+2, Буендија 90+1/

Реал Сосиједад – Атлетик Билбао 0:0

субота

Барселона – Лас Палмас 2:1 (1:0)
/Суарез 25, 54 – Вијера 88/

Реал Мадрид – Малага 0:0

Севиља – Рајо Ваљекано 3:2 (2:0)
/Гамеиро 23, Нзонзи 45, Конопљанка 86 - Бебе 51, Хави Гуера 61/

Виљареал – Атлетико Мадрид 1:0 (1:0)
/Лео Баптистао 14/

Еибар – Селта Виго 1:1 (1:0)
/Бастон 3 - Аспас 76/

петак

Валенсија – Гранада 1:0 (1:0)
/Мустафи 26/

ТАБЕЛА: Виљареал 16, Барселона 15, Реал 14, Селта 14, Атлетико 12, Валенсија 9, Еспањол 9, Еибар 9, Депортиво 8, Бетис 8, Ваљекано 7, Хетафе 6, Сосиједад (-1) 5, Лас Палмас 5, Спортинг Хихон 5, Севиља 5, Малага 3, Билбао (-1) 3, Леванте 3, Гранада 3.

Коментари / 0

Оставите коментар