ŠPA: Remi u baskijskom derbiju, trijumf Betisa, uništen Espanjol!

Fudbaleri Deportiva savladali su u La Korunji Espanjol sa ubedljivih 3:0, dok je Betis posle preokreta pobedio Sporting Hihon rezultatom 2:1. Razočaravajući derbi Baskije, iz Bilbaa će verovatno grmeti na sudije.

Fudbal 28.09.2015 | 12:40
ŠPA: Remi u baskijskom derbiju, trijumf Betisa, uništen Espanjol!

Deportivo je ka pobedi usmerio Alvaro Gonzales autogolom u 14. minutu. On je jako loše reagovao posle centaršuta domaćina i glavom sproveo loptu u sopstvenu mrežu.

Od tog šoka gosti nisu uspeli na vreme da se oporave, što je Lukas Perez iskoristio da duplira prednost. On je izveo sjajnu solo akciju, prebacio loptu preko jednog defanzivca i zatim efektno realizovao ukazanu priliku.

Isti igrač je početkom drugog poluvremena ponovo bio strelac, a Espanjol je definitivno ostao bez ikakvih šansi da dođe do čudesnog preokreta u 79. minutu, kada je Diop dobio drugi žuti karton i tako ostavio saigrače da sa desetoricom privedu susret kraju.

Vodio je Sporting u Hihonu, ali je na kraju ipak morao da prizna Betisu da je bolji, pošto su gosti slavili sa 2:1.

Poveo je domaćin lepim golom Karlosa Kastra, koji se sjajno oslobodio čuvara posle asistencije hrvatskog internacionalca Alena Halilovića za 1:0. Tim rezultatom se otišlo i na odmor, ali je Hoakin već na samom početku nastavka vratio susret na početak.

Pobedu ekipi iz Sevilje doneo je Ruben Kastro u 57. minutu, pošto je iskoristio sjajno ispucavanje golmana Adana da se zagradi i potom sam izbije pred gol.

Hetafe je u finišu utakmice slomio otpor Levantea, i na kraju stigao do ubedljivog trijumfa rezultatom 3:0, a Stefan Šćepović je na terenu proveo 83 minuta za pobednički tim.

Uspevali su gosti da pariraju protivniku sve do 81. minuta, kada je Vaskez glavom zakucao loptu u mrežu posle centaršuta Suareza.

Posle tog pogotka fudbaleri Levantea su potpuno potonuli, što je Hetafe kaznio u dva minuta nadoknade sa još dva pogotka. Prvo je Buendija duplirao prednost, a odmah zatim Vaskez novim pogotkom postavio konačan rezultat.

Ni jedan ni drugi baskijski klub nisu dobro ušli u novu sezonu Primere, pa su u derbiju ove pokrajine imali priliku da poprave utisak - međutim, umesto toga navijačima su pružili prilično uspavljujuću utakmicu.

Real Sosijedad - Atletik Bilbao 0:0!

Nije bilo golova u San Sebastijanu, pa se i posle ovog kola dva baskijska kluba nalaze u "donjem domu" - Sosijedad na 12., a Bilbao na 17. mestu.

Najveće uzbuđenje viđeno je u prvom poluvremenu, a u centru pažnje bio je sudija Karlos Velasko.

Aric Aduric je bio pred golom, šutirao, a na loptu se bacio Asijer Iljaramendi i igrao rukom. Igrači Bilbaoa su dugo protestovali kod sudije, međutim, on je pokazao samo na korner, a na ponovljenom snimku jasno se vidi da je Iljaramendija lopta pogodila u lakat.

U drugom poluvremenu su i jedni i drugi imali šanse. Kanalesu je u 59. minutu lopta "prešla" preko noge prilikom centaršuta i umalo završila u golu Iraizoza, a samo nekoliko minuta kasnije Aduric je opet bio sam ispred golmana, ali nije dobro zahvatio loptu.

Kada se sve činilo kao da je gotovo Real Sosijedad je u naletima napadao gol Iraizoza u poslednjih pet minuta, a sjajni golman je u tri navrata zaustavljao pokušaje Žonatasa i Vele.

REZULTATI 6. KOLA:

Hihon – Betis 1:2 (1:0)
/Kastro 17 – Hoakin 46, Kastro 57/

Deportivo – Espanjol 3:0 (2:0)
/Gonzales ag 14, Perez 27, 47/

Hetafe – Levante 3:0 (0:0)
/Vaskez 81, 90+2, Buendija 90+1/

Real Sosijedad – Atletik Bilbao 0:0

subota

Barselona – Las Palmas 2:1 (1:0)
/Suarez 25, 54 – Vijera 88/

Real Madrid – Malaga 0:0

Sevilja – Rajo Valjekano 3:2 (2:0)
/Gameiro 23, Nzonzi 45, Konopljanka 86 - Bebe 51, Havi Guera 61/

Viljareal – Atletiko Madrid 1:0 (1:0)
/Leo Baptistao 14/

Eibar – Selta Vigo 1:1 (1:0)
/Baston 3 - Aspas 76/

petak

Valensija – Granada 1:0 (1:0)
/Mustafi 26/

TABELA: Viljareal 16, Barselona 15, Real 14, Selta 14, Atletiko 12, Valensija 9, Espanjol 9, Eibar 9, Deportivo 8, Betis 8, Valjekano 7, Hetafe 6, Sosijedad (-1) 5, Las Palmas 5, Sporting Hihon 5, Sevilja 5, Malaga 3, Bilbao (-1) 3, Levante 3, Granada 3.

Komentari / 0

Ostavite komentar