ПЛ БиХ: Браво за Радник! Узео је бод код Зрињског!

Зрињски и Радник одиграли без голова у Мостару, као и Широки и Слобода. Побједа Сарајева, пораз Жељезничара у недељим мечевима 10. кола Премијер лиге Босне и Херцговине.

Фудбал 28.09.2015 | 11:00
ПЛ БиХ: Браво за Радник! Узео је бод код Зрињског!

Након пораза од Борца у прошлом колу у Бањалуци, лидер Премијер лиге Босне и Херцеговине, Зрињски одиграо је на домаћем терену без голова с Радником, тако да је предност у односу на првог пратиоца Сарајево сада само два бода.

Филиповић и Николић су пријетили у првом полувремену, али је голман гостију Авдукић био сигуран. Једину праву прилику за госте у првом полувремену имао је Хоџић, али је остало 0:0.

Николић, Жеравића и Шћепановић покушавали су и у другом полувремену, али је Авдукић вечерас био несавладив.

У 71. минуту спорна ситација. Голман домаћих Карачић са гол линије вади лопту, гости протестују мислећи да је прешла гол линију.

Шест минута касније нова велика прилика за Радник односно Хоџића, који је опет неспретан.

Голова није било ни у Широком Бријегу на мечу Широки-Слобода.

Након овог кола Слобода са Сарајевом дијелу друго мјесто. Широки је корак иза на четвртом.

Нови тренер актуелног шампиона Босне и Херцеговине Сарајева, Миодраг Јешић дебитовао је на клупи тог клуба убједљивом побједом. Сарајево је пред својим навијачима савладало Витез 4:0.

Сарајеву је по јакој киши и вјетру требало само 37 секунди да постгне гол. Постигао га је Барбарић и домаћину је било лакше да игра у наставку.

Првијенац у дресу бордо клуба постигао је Хебибовић у финишу првог полувремена за сигурних 2:0.

У другом полувремену голове су постигли Ковачевић и Бенко, коме је то био седми гол ове сезоне, којим је и даље први на листи стријелаца.

Тренера је промијенио и највећи ривал Жељезничар, али нема резултата. Жељезничар се и под вођством Владе Чапљића мучи, игра безидејно. Тако је било и данас у Травнику, гдје је домаћа екипа славила 2:0.

И на овом мечу тим Жељезничара је имао велику подршку свлојих навијача, али су и они изгубили стрпљење, те су на полувремену увредама испратили своје играче у свлачионицу.

А нихови љубимци су практично поражени већ у првом полувремену. Алексић у 15. и Шившић седам минута касније потигли су голове и до краја је Травник рутински сачувао предност.

ПРЕМИЈЕР ЛИГА БИХ - 10. КОЛО:

Сарајево - Витез 4:0

/Барбарић 1, Хебибовић 40, Ковачевић 65, Бенко 74 /

Травник - Жељезничар 2:0

/Алексић 15, Шившић 21/

Зрињски-Радник 0:0

Широки-Слобода 0:0

Субота:

Дрина-Вележ 1:2

/Јакшић 53-Ћемаловић 62, Мерзић 90/

Рудар-Славија 2:2

/Арежина 3, Џафић 54 -Пушара 21, Спалевић 38/

Челик-Борац 1:0

/Којић 90/

Понедјељак:

Олимпик-Младост ДК

ТАБЕЛА:Зрињски 21, Сарајево 19, Слобода 19, Широки Бријег 18, Славија 16, Радник 16, Челик 16, Жељезничар 14, Борац 12, Олимпик 12, Витез 10, Травник 10, Рудар Приједор 9, Младост 9, Вележ 7,Дрина 6.

Коментари / 0

Оставите коментар