PL BiH: Bravo za Radnik! Uzeo je bod kod Zrinjskog!

Zrinjski i Radnik odigrali bez golova u Mostaru, kao i Široki i Sloboda. Pobjeda Sarajeva, poraz Željezničara u nedeljim mečevima 10. kola Premijer lige Bosne i Hercgovine.

Fudbal 28.09.2015 | 11:00
PL BiH: Bravo za Radnik! Uzeo je bod kod Zrinjskog!

Nakon poraza od Borca u prošlom kolu u Banjaluci, lider Premijer lige Bosne i Hercegovine, Zrinjski odigrao je na domaćem terenu bez golova s Radnikom, tako da je prednost u odnosu na prvog pratioca Sarajevo sada samo dva boda.

Filipović i Nikolić su prijetili u prvom poluvremenu, ali je golman gostiju Avdukić bio siguran. Jedinu pravu priliku za goste u prvom poluvremenu imao je Hodžić, ali je ostalo 0:0.

Nikolić, Žeravića i Šćepanović pokušavali su i u drugom poluvremenu, ali je Avdukić večeras bio nesavladiv.

U 71. minutu sporna sitacija. Golman domaćih Karačić sa gol linije vadi loptu, gosti protestuju misleći da je prešla gol liniju.

Šest minuta kasnije nova velika prilika za Radnik odnosno Hodžića, koji je opet nespretan.

Golova nije bilo ni u Širokom Brijegu na meču Široki-Sloboda.

Nakon ovog kola Sloboda sa Sarajevom dijelu drugo mjesto. Široki je korak iza na četvrtom.

Novi trener aktuelnog šampiona Bosne i Hercegovine Sarajeva, Miodrag Ješić debitovao je na klupi tog kluba ubjedljivom pobjedom. Sarajevo je pred svojim navijačima savladalo Vitez 4:0.

Sarajevu je po jakoj kiši i vjetru trebalo samo 37 sekundi da postgne gol. Postigao ga je Barbarić i domaćinu je bilo lakše da igra u nastavku.

Prvijenac u dresu bordo kluba postigao je Hebibović u finišu prvog poluvremena za sigurnih 2:0.

U drugom poluvremenu golove su postigli Kovačević i Benko, kome je to bio sedmi gol ove sezone, kojim je i dalje prvi na listi strijelaca.

Trenera je promijenio i najveći rival Željezničar, ali nema rezultata. Željezničar se i pod vođstvom Vlade Čapljića muči, igra bezidejno. Tako je bilo i danas u Travniku, gdje je domaća ekipa slavila 2:0.

I na ovom meču tim Željezničara je imao veliku podršku svlojih navijača, ali su i oni izgubili strpljenje, te su na poluvremenu uvredama ispratili svoje igrače u svlačionicu.

A nihovi ljubimci su praktično poraženi već u prvom poluvremenu. Aleksić u 15. i Šivšić sedam minuta kasnije potigli su golove i do kraja je Travnik rutinski sačuvao prednost.

PREMIJER LIGA BIH - 10. KOLO:

Sarajevo - Vitez 4:0

/Barbarić 1, Hebibović 40, Kovačević 65, Benko 74 /

Travnik - Željezničar 2:0

/Aleksić 15, Šivšić 21/

Zrinjski-Radnik 0:0

Široki-Sloboda 0:0

Subota:

Drina-Velež 1:2

/Jakšić 53-Ćemalović 62, Merzić 90/

Rudar-Slavija 2:2

/Arežina 3, Džafić 54 -Pušara 21, Spalević 38/

Čelik-Borac 1:0

/Kojić 90/

Ponedjeljak:

Olimpik-Mladost DK

TABELA:Zrinjski 21, Sarajevo 19, Sloboda 19, Široki Brijeg 18, Slavija 16, Radnik 16, Čelik 16, Željezničar 14, Borac 12, Olimpik 12, Vitez 10, Travnik 10, Rudar Prijedor 9, Mladost 9, Velež 7,Drina 6.

Komentari / 0

Ostavite komentar