Станић: Зауставити нерегуларности у здравству Српске

Негативни ревизорски извјештаји које министарства и институције Републике Српске годинама добијају представљају понижавање Републике Срспке и воде разарању њених установа и институција, изјавио је данас у Бањалуци члан Одбора Српске демократске странке (СДС) за здравство Слободан Станић.

Република Српска 27.09.2015 | 19:53
Станић: Зауставити нерегуларности у здравству Српске

Он је казао да такво понашање доводи у питање има ли Република Српска уопште стручне и образоване људе који би могли исправити грешке на које указују ревизорски извјештаји.

- Поставља се питање чему ми идемо и тежимо и да ли поштујемо законе и процедуре које смо сами донијели - нагласио је Станић на конференцији за новинаре.

Истакао је,  да је Одбор за здравство СДС одлучио указати на ствари које би могле довести до "негативног извјештаја и материјалне штете за РС".
Као један од примјера гдје је остављена могућност за бројне нерегуларности Станић наводи уговор с фирмом “Вамед”, која је извођач радова на Клиничком центру Бања Лука.

Додаје да СДС има дванаест хиљада страна пројектне документације на основу које је урађен тендер понуде, гдје се добила цијена од 84 милина евра за градњу.

- Ми нисмо у посједу изведбеног пројекта који је урадио извођач, а ако је он урађен без надзорног органа даје нам основу сумње да постоји могућност да је дошло до одређених одступања - казао је Станић и упозорио да изведбени пројекат мора бити у потпуности у складу с главним пројектом.

Свједоци смо, додао је, да су ових дана на свјетлост дана изашле бројне афере за које ће неко једног дана одговарати, истичући да ће се економска штета коју су проузроковале тешко надокнадити.

Говорећи о неправилностима у здравству он је казао да је фирми “Лингмед” која гради улаз у јужно крило Клиничког центра у Бањалуци "издата незаконита банковна гаранција па је то касније покривано одлукама Народне скупштине Републике Српске".

Извор: ФЕНА

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

Доктор

27.09.2015 16:23

Богданиц сваким даном све висе убија и онако болесно здравство Републике Српске !

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милос

27.09.2015 18:03

Здравство је пукло. Овај Богданиц смјењује све сто вриједи у Министарству. Од помоцника Јелица, па све до Латиновица кога је смијенио прије 2 дана. Катастрофа.

ОДГОВОРИТЕ
Name

xxx

28.09.2015 05:48

Е њих двојица су бас стета,нису никада ни требали бити ту !!!

Name

радник

27.09.2015 21:11

Да, штету је јако тешко надокандити али је сатисфакција да актери сједе иза решетака наредних 100 година.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ГАСТАРБАЈТЕР

28.09.2015 07:01

КО ЈЕ ТАЈ БОГДАНИЋ И КОГА ОН СВЕ СМЈЕЊУЈЕ - СВЕ СВОЈЕ ПОМОЋНИКЕ КОЈИ СУ БАР НЕСТО НАУЧИЛИ ИЛИ ЗНАЛИ О ЗДРАВСТВУ ЈЕ СМЈЕНИО ОВАЈ ДЕСЕТОГОДИШЊИ СТУДЕНТ МЕДИЦИНЕ СА ПРОСЈЕЧНОМ ОЦЈЕНОМ 6.2.И ТО УГЛАВНОМ ИЗ ДРУГОГ ИЛИ ТРЕЋЕГ ИЗЛАСКА НА ИСПИТ... ИНАЧЕ СЕ ТАДА ОВАЈ УГОЈЕНИ СТУДЕНТ ДЈЕВОЈКАМА ХВАЛИО ДА ЈЕ СКУПЉАЧ "ПЕТИЦА", ЈЕР ДОБИЈЕ 100 МАРАКА ОД ОЦА ГАСТАРБАЈТЕРА И ТО СВАКИ ПУТ КАД ПОКАЖЕ СВОЈУ "ПЕТИЦУ" У ИНДЕКСУ - А ЈАДНИ ОТАЦ МИСЛИО ДА ЈЕ ТО НАЈВЕЋА ОЦЈЕНА КАО У СРЕДЊОЈ СКОЛИ..., ЧУДАН И ЉУБОМОРАН ТИП КОЈИ ЈЕ СМЈЕНИО ПОМОЋНИКА ЈЕЛИЋА, ЈЕР ЈЕ БОГДАНИЋ БИО ЉУБОМОРАН СТО ЧОВЈЕК ГОВОРИ ЕНГЛЕСКИ, СМЈЕНИО ЈЕ ПОМОЋНИКА ЛЕПИРА, ЈЕР ЈЕ БИО ЉУБОМОРАН ЗАТО ШТО ЈЕ ЧОВЈЕК ДОКТОРИРАО, СМЈЕНИО ЈЕ И ПОМОЋНИКА ЛАТИНОВИЋА, ЈЕР ОВАЈ НИЈЕ ДОБРО БРАНИО ЊЕГОВЕ "ИДЕЈЕ" О РЕФОРМАМА... СМЈЕНИО ЈЕ ПОМОЋНИКА МИЛАКОВИЋА ЈЕР ЈЕ БИО БОЉИ ПРАВНИК ОД ЊЕГА - ШТО МИНИСТАР ВЕЛИКИ ПОДУЗЕТНИК НЕ ТРПИ - ЈЕР НАЈБОЉЕ ЗНА СВЕ...А ОВАЈ ПРОВИНЦИЈАЛАЦ ОНДА НА МЈЕСТО СМЈЕЊЕНИХ ПОМОЋНИКА УГЛАВНОМ ДОВОДИ НЕКЕ ЧУДНЕ ТИПОВЕ, ОПАСНОГ И РЕТРО ИЗГЛЕДА И ПОГЛЕДА, СУМЊИВИХ БИОГРАФИЈА И НАМЈЕРА. А ЊЕГОВИ ИЗАБРАНИ САВЈЕТНИЦИ СУ МУ НАЈГОРИ НА СВЈЕТУ - И СВИ СУ У СУКОБУ ИНТЕРЕСА, ЈЕР СУ ВЕЋИНОМ ВЛАСНИЦИ ДРОГЕРИЈА И АПОТЕКА И УГЛАВНОМ РЕГИСТРОВАНИ ИЛИ НЕРЕГИСТРОВАНИ ТРГОВЦИ МЕДИЦИНСКОМ ОПРЕМОМ И ЛИЈЕКОВИМА .... НЕКИ И СА СУМЊИВИМ ДИПЛОМАМА,ОЧИТО БОГДАНИЋ НА КРАЈУ НЕМА ВИСЕ КОГА ДА СМЈЕНИ ОСИМ САМОГ СЕБЕ... А ТО СА ВЕЛИКИМ ОЛАКСАЊЕМ ОЧЕКУЈЕ ЧИТАВО ЗДРАВСТВО И ОПОЗИЦИЈА И ПОЗИЦИЈА.... ОДЛАЗИ МИНИСТРЕ, ДОСТА ЈЕ БИЛО !!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ДОКТОРИЦА

28.09.2015 07:31

РАСПЛАКАЦУ СЕ НАД ЈАДНИМ СМИЈЕЊЕНИМ ПОМОЋНИЦИМА ,А ТЕК ЗА МИНИСТРОМ КАД ОДЕ ...