Stanić: Zaustaviti neregularnosti u zdravstvu Srpske

Negativni revizorski izvještaji koje ministarstva i institucije Republike Srpske godinama dobijaju predstavljaju ponižavanje Republike Srspke i vode razaranju njenih ustanova i institucija, izjavio je danas u Banjaluci član Odbora Srpske demokratske stranke (SDS) za zdravstvo Slobodan Stanić.

Republika Srpska 27.09.2015 | 19:53
Stanić: Zaustaviti neregularnosti u zdravstvu Srpske

On je kazao da takvo ponašanje dovodi u pitanje ima li Republika Srpska uopšte stručne i obrazovane ljude koji bi mogli ispraviti greške na koje ukazuju revizorski izvještaji.

- Postavlja se pitanje čemu mi idemo i težimo i da li poštujemo zakone i procedure koje smo sami donijeli - naglasio je Stanić na konferenciji za novinare.

Istakao je,  da je Odbor za zdravstvo SDS odlučio ukazati na stvari koje bi mogle dovesti do "negativnog izvještaja i materijalne štete za RS".
Kao jedan od primjera gdje je ostavljena mogućnost za brojne neregularnosti Stanić navodi ugovor s firmom “Vamed”, koja je izvođač radova na Kliničkom centru Banja Luka.

Dodaje da SDS ima dvanaest hiljada strana projektne dokumentacije na osnovu koje je urađen tender ponude, gdje se dobila cijena od 84 milina evra za gradnju.

- Mi nismo u posjedu izvedbenog projekta koji je uradio izvođač, a ako je on urađen bez nadzornog organa daje nam osnovu sumnje da postoji mogućnost da je došlo do određenih odstupanja - kazao je Stanić i upozorio da izvedbeni projekat mora biti u potpunosti u skladu s glavnim projektom.

Svjedoci smo, dodao je, da su ovih dana na svjetlost dana izašle brojne afere za koje će neko jednog dana odgovarati, ističući da će se ekonomska šteta koju su prouzrokovale teško nadoknaditi.

Govoreći o nepravilnostima u zdravstvu on je kazao da je firmi “Lingmed” koja gradi ulaz u južno krilo Kliničkog centra u Banjaluci "izdata nezakonita bankovna garancija pa je to kasnije pokrivano odlukama Narodne skupštine Republike Srpske".

Izvor: FENA

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

Doktor

27.09.2015 16:23

Bogdanic svakim danom sve vise ubija i onako bolesno zdravstvo Republike Srpske !

ODGOVORITE
Name

Milos

27.09.2015 18:03

Zdravstvo je puklo. Ovaj Bogdanic smjenjuje sve sto vrijedi u Ministarstvu. Od pomocnika Jelica, pa sve do Latinovica koga je smijenio prije 2 dana. Katastrofa.

ODGOVORITE
Name

xxx

28.09.2015 05:48

E njih dvojica su bas steta,nisu nikada ni trebali biti tu !!!

Name

radnik

27.09.2015 21:11

Da, štetu je jako teško nadokanditi ali je satisfakcija da akteri sjede iza rešetaka narednih 100 godina.

ODGOVORITE
Name

GASTARBAJTER

28.09.2015 07:01

KO JE TAJ BOGDANIĆ I KOGA ON SVE SMJENJUJE - SVE SVOJE POMOĆNIKE KOJI SU BAR NESTO NAUČILI ILI ZNALI O ZDRAVSTVU JE SMJENIO OVAJ DESETOGODIŠNJI STUDENT MEDICINE SA PROSJEČNOM OCJENOM 6.2.I TO UGLAVNOM IZ DRUGOG ILI TREĆEG IZLASKA NA ISPIT... INAČE SE TADA OVAJ UGOJENI STUDENT DJEVOJKAMA HVALIO DA JE SKUPLJAČ "PETICA", JER DOBIJE 100 MARAKA OD OCA GASTARBAJTERA I TO SVAKI PUT KAD POKAŽE SVOJU "PETICU" U INDEKSU - A JADNI OTAC MISLIO DA JE TO NAJVEĆA OCJENA KAO U SREDNJOJ SKOLI..., ČUDAN I LJUBOMORAN TIP KOJI JE SMJENIO POMOĆNIKA JELIĆA, JER JE BOGDANIĆ BIO LJUBOMORAN STO ČOVJEK GOVORI ENGLESKI, SMJENIO JE POMOĆNIKA LEPIRA, JER JE BIO LJUBOMORAN ZATO ŠTO JE ČOVJEK DOKTORIRAO, SMJENIO JE I POMOĆNIKA LATINOVIĆA, JER OVAJ NIJE DOBRO BRANIO NJEGOVE "IDEJE" O REFORMAMA... SMJENIO JE POMOĆNIKA MILAKOVIĆA JER JE BIO BOLJI PRAVNIK OD NJEGA - ŠTO MINISTAR VELIKI PODUZETNIK NE TRPI - JER NAJBOLJE ZNA SVE...A OVAJ PROVINCIJALAC ONDA NA MJESTO SMJENJENIH POMOĆNIKA UGLAVNOM DOVODI NEKE ČUDNE TIPOVE, OPASNOG I RETRO IZGLEDA I POGLEDA, SUMNJIVIH BIOGRAFIJA I NAMJERA. A NJEGOVI IZABRANI SAVJETNICI SU MU NAJGORI NA SVJETU - I SVI SU U SUKOBU INTERESA, JER SU VEĆINOM VLASNICI DROGERIJA I APOTEKA I UGLAVNOM REGISTROVANI ILI NEREGISTROVANI TRGOVCI MEDICINSKOM OPREMOM I LIJEKOVIMA .... NEKI I SA SUMNJIVIM DIPLOMAMA,OČITO BOGDANIĆ NA KRAJU NEMA VISE KOGA DA SMJENI OSIM SAMOG SEBE... A TO SA VELIKIM OLAKSANJEM OČEKUJE ČITAVO ZDRAVSTVO I OPOZICIJA I POZICIJA.... ODLAZI MINISTRE, DOSTA JE BILO !!!

ODGOVORITE
Name

DOKTORICA

28.09.2015 07:31

RASPLAKACU SE NAD JADNIM SMIJENJENIM POMOĆNICIMA ,A TEK ZA MINISTROM KAD ODE ...