Сале: Нисам ја Жељко Обрадовић! Он је најбољи икада!

"Циљ Србије ће на сваком следећем такмичењу бити медаља", рекао је селектор Орлова.

Кошарка 27.09.2015 | 21:00
Сале: Нисам ја Жељко Обрадовић! Он је најбољи икада!

После освојеног четвртог места на недавно завршеном Европском првенству селектор Александар Ђорђевић посветио се клупским обавезама у Панатинаикосу. Логично, већ по доласку на клупу Зелених почела су упоређивања с Жељком Обрадовићем, који је оставио неизбрисив траг у том клубу, као и европској кошарци.

"Мислим да је погрешно што нас поредите. Чак шта више, нико не може да се пореди с њим, он је најбољи тренер у историји! Желим да испишем своју историју с Панатинаикосом", рекао је Ђорђевић, а затим је прокоментарисао минула догађања на Евробаскету.

"Постоји много објашњења зашто нисмо освојили злато. Али, поновићу да је четврто место добар резултат. Нисмо освојили медаљу, али смо међу четири екипе на најтежем турниру у историји Старог континента. Финале нам је измакло на један посед. Јасно је да ће Србија на сваком следећем турниру ићи на медаљу", рекао је Ђорђевић.

Тренер Зелених се осврнуо и на играчки кадар и изразио жељу да Димитрис Дијамантидис и следеће сезоне остане играч ПАО-а.
"Кратко сам са екипом, али су моји помоћници урадили добар посао док нисам био ту, у то не сумњам. Најбитније је да пронађемо добру хемију у екипи. Желимо да освојимо титулу ове године, да не дозволимо себи да потрошимо ниједну лопту узалуд. Порука за Дијамантидиса за следеће лето је већ спремна - остани!", рекао је Ђорђевић.

Панатинаикос ће 29. септембра и 1. октобра одиграти утакмице у Кини у оквиру турнеје по Кини.

Коментари / 0

Оставите коментар