Sale: Nisam ja Željko Obradović! On je najbolji ikada!

"Cilj Srbije će na svakom sledećem takmičenju biti medalja", rekao je selektor Orlova.

Košarka 27.09.2015 | 21:00
Sale: Nisam ja Željko Obradović! On je najbolji ikada!

Posle osvojenog četvrtog mesta na nedavno završenom Evropskom prvenstvu selektor Aleksandar Đorđević posvetio se klupskim obavezama u Panatinaikosu. Logično, već po dolasku na klupu Zelenih počela su upoređivanja s Željkom Obradovićem, koji je ostavio neizbrisiv trag u tom klubu, kao i evropskoj košarci.

"Mislim da je pogrešno što nas poredite. Čak šta više, niko ne može da se poredi s njim, on je najbolji trener u istoriji! Želim da ispišem svoju istoriju s Panatinaikosom", rekao je Đorđević, a zatim je prokomentarisao minula događanja na Evrobasketu.

"Postoji mnogo objašnjenja zašto nismo osvojili zlato. Ali, ponoviću da je četvrto mesto dobar rezultat. Nismo osvojili medalju, ali smo među četiri ekipe na najtežem turniru u istoriji Starog kontinenta. Finale nam je izmaklo na jedan posed. Jasno je da će Srbija na svakom sledećem turniru ići na medalju", rekao je Đorđević.

Trener Zelenih se osvrnuo i na igrački kadar i izrazio želju da Dimitris Dijamantidis i sledeće sezone ostane igrač PAO-a.
"Kratko sam sa ekipom, ali su moji pomoćnici uradili dobar posao dok nisam bio tu, u to ne sumnjam. Najbitnije je da pronađemo dobru hemiju u ekipi. Želimo da osvojimo titulu ove godine, da ne dozvolimo sebi da potrošimo nijednu loptu uzalud. Poruka za Dijamantidisa za sledeće leto je već spremna - ostani!", rekao je Đorđević.

Panatinaikos će 29. septembra i 1. oktobra odigrati utakmice u Kini u okviru turneje po Kini.

Komentari / 0

Ostavite komentar