Видео - РУС: Два сјајна дербија одиграна у Москви!

Спектакл у режији Фратрије, бомба Хулка, ископиран гол звездаша Уга Вијеире и велика туга црвено-белих. Спартаку победу отео изгубљени син Артем Дзјуба у 87. минуту меча! Смејурија од суђења и два пенала у московском дербију: ЦСКА сачувао плус пет у односу на Локомотиву! Арбитар Сергеј Карасев био централна фигура дербија у главном граду Русије – 1:1.

Фудбал 27.09.2015 | 11:20
Видео - РУС: Два сјајна дербија одиграна у Москви!

Руски дерби за памћење! Спектакл на трибинама, сјајна утакмица, четири лепа гола, од чега два за ТВ шпице, много жара, борбе, па и егзибиција и на крају "само" 2:2! Ово "само", превасходно се односи на домаће фудбалере Спартака, који су други пут заредом остали без читавог плена у дуелу са Зенитом.

Пре само четири месеца, у финишу прошле сезоне, на овом истом стадиону црвено-бели су водили против тима из Санкт Петербурга са 1:0 све до првог минута надокнаде, када је Хулк постигао гол за 1:1 и растужио Аткритије арену. Овога пута партибрејкер био је бивши фудбалер Спартака, горостасни Артем Дзјуба. Он није чекао надокнаду, али навијаче домаћег састава његов погодак у 87. вероватно боли и више него онај Хулков...

Спартак је повео голом нападача Зе Луиса већ у 6. минуту после неспретне интервенције одбрамбених играча Зенита и самог голмана Лодигина. На 1:1 изједначио је Хулк у 27. минуту. Била је то бомба из слободног ударца каква се заиста ретко виђа. Лопту је тешко било видети и на поновљеном, успореном снимку...

Стадион је поново експлодирао у 70. минуту када је Попов урадио нешто попут нападача Црвене звезде Уга Вијеире у последњем вечитом дербију. Маестралан погодак бугарског интернационалца...

Мирисало је тада да би Спартак могао да сруши великог ривала, али тако није мислио Артем Дзјуба. Момак који није добио праву шансу у свом матичном клубу бацио га је на колена три минута пре краја и није се радовао поготку. Асистенцију је уписао Дани.

Зенит после овог освојеног бода остаје трећи на табели, Спартак после изгубљена три - четврти, али и једни и други са озбиљним заостатком за лидером ЦСКА. Црвено-бели имају девет бодова мање, а момци из тренера Вилас Боаса осам...

На једној страни Зоран Тошић, Думбија, Березуцки. На другој Пејчиновић, Динга, Денисов... Али током московског дербија у гро плану нису били суперстарови ЦСКА и Локомотиве, већ арбитар – Сергеј Карасев.

Судија је контроверзним одлукама у првом полувремену скројио исход меча којим задовољнији могу да буду домаћини. Истина, не може се рећи да је Карасев оштетио неки од тимова, али је у првом полувремену досудио два дискутабилна пенала.

Прво је благи контакт Панченка и Шишкина у шеснаестерцу гостију окарактерисао као пенал, а егзекутор је био Думбија. Еуфорија се осећала међу домаћим навијачима, али за само пет минута уследио је хладан туш.

Можда свестан чињенице да је направио превид на штету Локомотиве, Карасев као да је хтео да компензује ствари. Иако је био далеко од лопте Коломејцев се стропоштао, а арбитар показао на креч. Стрелац је био Нијасе.

Био је то и коначан резултат, мада је Локомотива у другом полувремену оставила нешто бољи утисак. Високим пресингом гости су покушали да удаве Армејце, али нису успели. Штопер Немања Пејчиновић је заузео место у стратној постави гостију, док је Петар Шкулетић преседео меч на клупи.

Зоран Тошић је имао неколико запажених продора, а добио је и жути картон. ЦСКА је овим ремијем сачувао пет бодова више у односу на Локомотиву.

РУСИЈА, 10.коло

СУБОТА
ЦСКА – Локомотива 1:1 (1:1)
/Думбија 16 пен, Нијасе 21 пен/

Анжи – УФА 1:1 (0:0)
/Уго Алмеида 84 - Ешченко 70аг/

Спартак М – Зенит 2:2 (1:1)
/Зе Луиш 6, Попов 70 - Хулк 27, Дзјуба 87/

НЕДЕЉА
12.30 Крила Совјетов – Динамо Москва
15.30 Краснодар – Терек
18.00 Рубин – Урал

ПОНЕДЕЉАК
15.30 Амкар – Мордовија
18.00 Ростов - Кубан

Коментари / 0

Оставите коментар