Video - RUS: Dva sjajna derbija odigrana u Moskvi!

Spektakl u režiji Fratrije, bomba Hulka, iskopiran gol zvezdaša Uga Vijeire i velika tuga crveno-belih. Spartaku pobedu oteo izgubljeni sin Artem Dzjuba u 87. minutu meča! Smejurija od suđenja i dva penala u moskovskom derbiju: CSKA sačuvao plus pet u odnosu na Lokomotivu! Arbitar Sergej Karasev bio centralna figura derbija u glavnom gradu Rusije – 1:1.

Fudbal 27.09.2015 | 11:20
Video - RUS: Dva sjajna derbija odigrana u Moskvi!

Ruski derbi za pamćenje! Spektakl na tribinama, sjajna utakmica, četiri lepa gola, od čega dva za TV špice, mnogo žara, borbe, pa i egzibicija i na kraju "samo" 2:2! Ovo "samo", prevashodno se odnosi na domaće fudbalere Spartaka, koji su drugi put zaredom ostali bez čitavog plena u duelu sa Zenitom.

Pre samo četiri meseca, u finišu prošle sezone, na ovom istom stadionu crveno-beli su vodili protiv tima iz Sankt Peterburga sa 1:0 sve do prvog minuta nadoknade, kada je Hulk postigao gol za 1:1 i rastužio Atkritije arenu. Ovoga puta partibrejker bio je bivši fudbaler Spartaka, gorostasni Artem Dzjuba. On nije čekao nadoknadu, ali navijače domaćeg sastava njegov pogodak u 87. verovatno boli i više nego onaj Hulkov...

Spartak je poveo golom napadača Ze Luisa već u 6. minutu posle nespretne intervencije odbrambenih igrača Zenita i samog golmana Lodigina. Na 1:1 izjednačio je Hulk u 27. minutu. Bila je to bomba iz slobodnog udarca kakva se zaista retko viđa. Loptu je teško bilo videti i na ponovljenom, usporenom snimku...

Stadion je ponovo eksplodirao u 70. minutu kada je Popov uradio nešto poput napadača Crvene zvezde Uga Vijeire u poslednjem večitom derbiju. Maestralan pogodak bugarskog internacionalca...

Mirisalo je tada da bi Spartak mogao da sruši velikog rivala, ali tako nije mislio Artem Dzjuba. Momak koji nije dobio pravu šansu u svom matičnom klubu bacio ga je na kolena tri minuta pre kraja i nije se radovao pogotku. Asistenciju je upisao Dani.

Zenit posle ovog osvojenog boda ostaje treći na tabeli, Spartak posle izgubljena tri - četvrti, ali i jedni i drugi sa ozbiljnim zaostatkom za liderom CSKA. Crveno-beli imaju devet bodova manje, a momci iz trenera Vilas Boasa osam...

Na jednoj strani Zoran Tošić, Dumbija, Berezucki. Na drugoj Pejčinović, Dinga, Denisov... Ali tokom moskovskog derbija u gro planu nisu bili superstarovi CSKA i Lokomotive, već arbitar – Sergej Karasev.

Sudija je kontroverznim odlukama u prvom poluvremenu skrojio ishod meča kojim zadovoljniji mogu da budu domaćini. Istina, ne može se reći da je Karasev oštetio neki od timova, ali je u prvom poluvremenu dosudio dva diskutabilna penala.

Prvo je blagi kontakt Pančenka i Šiškina u šesnaestercu gostiju okarakterisao kao penal, a egzekutor je bio Dumbija. Euforija se osećala među domaćim navijačima, ali za samo pet minuta usledio je hladan tuš.

Možda svestan činjenice da je napravio previd na štetu Lokomotive, Karasev kao da je hteo da kompenzuje stvari. Iako je bio daleko od lopte Kolomejcev se stropoštao, a arbitar pokazao na kreč. Strelac je bio Nijase.

Bio je to i konačan rezultat, mada je Lokomotiva u drugom poluvremenu ostavila nešto bolji utisak. Visokim presingom gosti su pokušali da udave Armejce, ali nisu uspeli. Štoper Nemanja Pejčinović je zauzeo mesto u stratnoj postavi gostiju, dok je Petar Škuletić presedeo meč na klupi.

Zoran Tošić je imao nekoliko zapaženih prodora, a dobio je i žuti karton. CSKA je ovim remijem sačuvao pet bodova više u odnosu na Lokomotivu.

RUSIJA, 10.kolo

SUBOTA
CSKA – Lokomotiva 1:1 (1:1)
/Dumbija 16 pen, Nijase 21 pen/

Anži – UFA 1:1 (0:0)
/Ugo Almeida 84 - Eščenko 70ag/

Spartak M – Zenit 2:2 (1:1)
/Ze Luiš 6, Popov 70 - Hulk 27, Dzjuba 87/

NEDELJA
12.30 Krila Sovjetov – Dinamo Moskva
15.30 Krasnodar – Terek
18.00 Rubin – Ural

PONEDELJAK
15.30 Amkar – Mordovija
18.00 Rostov - Kuban

Komentari / 0

Ostavite komentar