ШПА: Тријумф Барсе ''за отцепљење'' - страхују сви због Месија!

Фудбалери Барселоне победили су Лас Палмас у шестом колу Примере, али су на дуже време остали без најбољег играча Лионела Месија.

Фудбал 26.09.2015 | 19:40
ШПА: Тријумф Барсе ''за отцепљење'' - страхују сви због Месија!

Барселона је не баш лако победила са 2:1 на ’Ноу Кампу’ који је остао у неверици већ у деветом минуту када је Меси изашао из игре.

Меси је у петом минуту имао прилику да постигне погодак, али га је Бегас сустигао и после контакта Аргентинац се ухватио за колено.

Три минута касније тражио је измену и уместо њега на терен је ушао Мунир Ел Хадади. Из Барселоне је потврђено да је Меси одмах превезен у локалну болницу на прегледе, а родитељи момка из Росарија рекли су да тежина повреде још није позната.

Медији спекулишу да ће Лео ван терена бити између шест до осам недеља што представља нови и највећи проблем за тренера Луиса Енрикеа.

Ометени ужасним вестима са старта меча Каталонци нису успели да пруже добру партију, али су ипак тријумфовали и тако преболели катастрофалан пораз од Селте у прошлом колу.

После прекида није било узбуђења све до 25. минута када су домаћини повели преко Луиса Суареса. После акције Ракитића и Роберта, принудни десни бек је центрирао, а Уругвајац се у срцу казненог сјајно снашао и главом погодио мрежу гостију.

Неколико минута касније Суарес је поново био у прилици, да би Лас Палмас у финишу првог полувремена први пут припретио преко Џонатана Вијере.

Блауграна, ношена навијањем око 75.000 људи који су на стадиону пружили подршку отцепљењу Каталоније за викенд, преузела је конце игре у своје руке и у другом полувремену пропустила неколико великих прилика. Најближи томе су били Суарес, Маскерано и Нејмар, док је Бразилац пропустио и пенал када је Алкараз играо руком у свом шеснаестерцу.

Ипак, пре тога је бивши нападач Ливерпула још једном савладао Вараса, закуцавши лопту под пречку на асистенцију Мунира.

Марк-Андре Тер Стеген брани у одсуству Клаудија Брава, али се налази у лошој форми. Овога пута примио је гол за који није крив, после шута Вијере лопта је окрзнула Пикеа и завршила иза леђа Немца, који није успео да сачува мрежу ни на десетој узастопној утакмици.

После овог тријумфа актуелни шампион Европе и Шпаније вратио се на чело табеле са 15 бодова, али ће Реал имати прилику да га претекне уколико победи Малагу.

Коментари / 0

Оставите коментар