ŠPA: Trijumf Barse ''za otcepljenje'' - strahuju svi zbog Mesija!

Fudbaleri Barselone pobedili su Las Palmas u šestom kolu Primere, ali su na duže vreme ostali bez najboljeg igrača Lionela Mesija.

Fudbal 26.09.2015 | 19:40
ŠPA: Trijumf Barse ''za otcepljenje'' - strahuju svi zbog Mesija!

Barselona je ne baš lako pobedila sa 2:1 na ’Nou Kampu’ koji je ostao u neverici već u devetom minutu kada je Mesi izašao iz igre.

Mesi je u petom minutu imao priliku da postigne pogodak, ali ga je Begas sustigao i posle kontakta Argentinac se uhvatio za koleno.

Tri minuta kasnije tražio je izmenu i umesto njega na teren je ušao Munir El Hadadi. Iz Barselone je potvrđeno da je Mesi odmah prevezen u lokalnu bolnicu na preglede, a roditelji momka iz Rosarija rekli su da težina povrede još nije poznata.

Mediji spekulišu da će Leo van terena biti između šest do osam nedelja što predstavlja novi i najveći problem za trenera Luisa Enrikea.

Ometeni užasnim vestima sa starta meča Katalonci nisu uspeli da pruže dobru partiju, ali su ipak trijumfovali i tako preboleli katastrofalan poraz od Selte u prošlom kolu.

Posle prekida nije bilo uzbuđenja sve do 25. minuta kada su domaćini poveli preko Luisa Suaresa. Posle akcije Rakitića i Roberta, prinudni desni bek je centrirao, a Urugvajac se u srcu kaznenog sjajno snašao i glavom pogodio mrežu gostiju.

Nekoliko minuta kasnije Suares je ponovo bio u prilici, da bi Las Palmas u finišu prvog poluvremena prvi put pripretio preko Džonatana Vijere.

Blaugrana, nošena navijanjem oko 75.000 ljudi koji su na stadionu pružili podršku otcepljenju Katalonije za vikend, preuzela je konce igre u svoje ruke i u drugom poluvremenu propustila nekoliko velikih prilika. Najbliži tome su bili Suares, Maskerano i Nejmar, dok je Brazilac propustio i penal kada je Alkaraz igrao rukom u svom šesnaestercu.

Ipak, pre toga je bivši napadač Liverpula još jednom savladao Varasa, zakucavši loptu pod prečku na asistenciju Munira.

Mark-Andre Ter Stegen brani u odsustvu Klaudija Brava, ali se nalazi u lošoj formi. Ovoga puta primio je gol za koji nije kriv, posle šuta Vijere lopta je okrznula Pikea i završila iza leđa Nemca, koji nije uspeo da sačuva mrežu ni na desetoj uzastopnoj utakmici.

Posle ovog trijumfa aktuelni šampion Evrope i Španije vratio se na čelo tabele sa 15 bodova, ali će Real imati priliku da ga pretekne ukoliko pobedi Malagu.

Komentari / 0

Ostavite komentar