Веља Стјепановић: Имам план за злато у Бразилу!

Знам које ми је време потребно за освајање најсјајније медаље на Олимпијским играма и све сам подредио томе, истиче Стјепановић.

Остали спортови 27.09.2015 | 13:40
Веља Стјепановић: Имам план за злато у Бразилу!

Имали смо прилику да се уверимо како се Велимир Стјепановић одлично сналази на кошаркашком терену као и у стоном тенису. Паузу након не баш успешног Светског првенства у Казању наш најбољи пливач искористио је да удахне ваздух и напуни батерије.

- Када бих одмах после одмора ускочио у базен, могао бих да испливам осам километара. Једном сам успео и десет, али морам да се пазим. Не смем да претерујем због повреда, да ми раме не би било преоптерећено. Зато, ако бих потрчао после овакве паузе, мислим да бих се удавио после 100 метара - кроз дечачки осмех каже Веља за “Блиц”.

До краја године нашег пливача очекују четири светска купа (Сингапур, Хонгконг, Доха и Дубаи), а све је подређено наредном лету и Олимпијским играма.

- Знам које време ми је потребно да освојим злато у Рију и лоши резултати на Светском шампионату су ми само додатни мотив да успех достигнем напорним радом.

Као двоструки европски првак већ је обрадовао нацију, а на путу до успеха спреман је на све изазове.

- Једном приликом сам имао 24 сата на располагању само за пливање кад год пожелим. У неколико наврата успео сам укупно да пливам чак 12 сата и за то време сам прешао 48 километара - открива Стјепановић.

Слободно време кад год може проводи са вереницом Џесиком, али без спорта једноставно не може.

- Заволео сам стони тенис још као мали, често сам га играо код родбине у Бијељини. Жао ми је што у Дубаију нигде не могу да га играм, мислим да не постоји ниједан сто. Зато сам се тамо окренуо куглању, нисам толико добар као у стоном тенису, али га баш волим. Ипак, пливање је моја највећа љубав.

Пре одласка у Дубаи бодрио је и кошаркаше, а пратио је и све утакмице “орлића” када су освојили СП на Новом Зеланду.

Џесика и ја играмо шах
Велимир Стјепановић зна кад му и шта највише прија током слободног времена.
- Ако сам под великим стресом и треба ми да се одморим, најчешће спавам или играм видео-игрице. Наравно, уживам и да проводим време са вереницом, са којом често играм шах.

Коментари / 0

Оставите коментар