Velja Stjepanović: Imam plan za zlato u Brazilu!

Znam koje mi je vreme potrebno za osvajanje najsjajnije medalje na Olimpijskim igrama i sve sam podredio tome, ističe Stjepanović.

Ostali sportovi 27.09.2015 | 13:40
Velja Stjepanović: Imam plan za zlato u Brazilu!

Imali smo priliku da se uverimo kako se Velimir Stjepanović odlično snalazi na košarkaškom terenu kao i u stonom tenisu. Pauzu nakon ne baš uspešnog Svetskog prvenstva u Kazanju naš najbolji plivač iskoristio je da udahne vazduh i napuni baterije.

- Kada bih odmah posle odmora uskočio u bazen, mogao bih da isplivam osam kilometara. Jednom sam uspeo i deset, ali moram da se pazim. Ne smem da preterujem zbog povreda, da mi rame ne bi bilo preopterećeno. Zato, ako bih potrčao posle ovakve pauze, mislim da bih se udavio posle 100 metara - kroz dečački osmeh kaže Velja za “Blic”.

Do kraja godine našeg plivača očekuju četiri svetska kupa (Singapur, Hongkong, Doha i Dubai), a sve je podređeno narednom letu i Olimpijskim igrama.

- Znam koje vreme mi je potrebno da osvojim zlato u Riju i loši rezultati na Svetskom šampionatu su mi samo dodatni motiv da uspeh dostignem napornim radom.

Kao dvostruki evropski prvak već je obradovao naciju, a na putu do uspeha spreman je na sve izazove.

- Jednom prilikom sam imao 24 sata na raspolaganju samo za plivanje kad god poželim. U nekoliko navrata uspeo sam ukupno da plivam čak 12 sata i za to vreme sam prešao 48 kilometara - otkriva Stjepanović.

Slobodno vreme kad god može provodi sa verenicom Džesikom, ali bez sporta jednostavno ne može.

- Zavoleo sam stoni tenis još kao mali, često sam ga igrao kod rodbine u Bijeljini. Žao mi je što u Dubaiju nigde ne mogu da ga igram, mislim da ne postoji nijedan sto. Zato sam se tamo okrenuo kuglanju, nisam toliko dobar kao u stonom tenisu, ali ga baš volim. Ipak, plivanje je moja najveća ljubav.

Pre odlaska u Dubai bodrio je i košarkaše, a pratio je i sve utakmice “orlića” kada su osvojili SP na Novom Zelandu.

Džesika i ja igramo šah
Velimir Stjepanović zna kad mu i šta najviše prija tokom slobodnog vremena.
- Ako sam pod velikim stresom i treba mi da se odmorim, najčešće spavam ili igram video-igrice. Naravno, uživam i da provodim vreme sa verenicom, sa kojom često igram šah.

Komentari / 0

Ostavite komentar