Албанци страхују од екстремиста са Косова!

На састанку безбедносних структура уочи меча Албанија - Србија у Елбасану домаћини признали да би проблеме могли да изазову Албанци са Косова и Македоније, које утакмица уопште не занима.

Фудбал 28.09.2015 | 13:20
Албанци страхују од екстремиста са Косова!

За 12 дана у Елбасану ће се одиграти фудбалски дуел у оквиру квалификација за ЕУРО 2016 између репрезентација Албаније и Србије, на којем ће бити предузете најопсежније безбедносне мере у тој земљи.

Албанци се за тај дуел, који је одавно проглашен утакмицом високог ризика, већ одавно почели припреме, а последњих дана до детаља се праве планови око организације меча.

Албанске власти увелико сарађују са службама безбедности, у Тирани је недавно одржан састанак двеју страна (испред ФСС присуствовао комесар за безбедност Миливоје Мирков, као и амбасадор Србије у Албанији Милорад Зарић) са комесаром за безбедност УЕФА Кенијем Скотом, како би се спречиле било какве немиле сцене, сличне онима виђеним на првом мечу две репрезентације у октобру у Београду, када је после дрона који је долетео изнад стадиона меч прекинут.

Упркос опсежним мерама које су предузете, домаћини не крију да страхују да може дођи до проблема на мечу Албанија - Србија и то не од стране домаћих навијача, већ од Албанаца који живе на Косову и Македонији, преноси "Спорт".

Организатор је навео да све чини како би утицај тих навијача био сведен на најмању могућу меру безбедносног ризика. Албанци су свесни да инцидента на мечу у Елбасану не сме бити, јер би УЕФА могла жестоко да их казни, па би и они могли да плате високу цену као Србија у Београду.

Дуел у Елбасану, који је на програму 8. октобра на стадиону који прима 13.000 навијача, уживо ће посматрати премијер Албаније Еди Рама, а најављено је да ће бити присутан и председник Владе Србије Александар Вучић.

Коментари / 0

Оставите коментар