Albanci strahuju od ekstremista sa Kosova!

Na sastanku bezbednosnih struktura uoči meča Albanija - Srbija u Elbasanu domaćini priznali da bi probleme mogli da izazovu Albanci sa Kosova i Makedonije, koje utakmica uopšte ne zanima.

Fudbal 28.09.2015 | 13:20
Albanci strahuju od ekstremista sa Kosova!

Za 12 dana u Elbasanu će se odigrati fudbalski duel u okviru kvalifikacija za EURO 2016 između reprezentacija Albanije i Srbije, na kojem će biti preduzete najopsežnije bezbednosne mere u toj zemlji.

Albanci se za taj duel, koji je odavno proglašen utakmicom visokog rizika, već odavno počeli pripreme, a poslednjih dana do detalja se prave planovi oko organizacije meča.

Albanske vlasti uveliko sarađuju sa službama bezbednosti, u Tirani je nedavno održan sastanak dveju strana (ispred FSS prisustvovao komesar za bezbednost Milivoje Mirkov, kao i ambasador Srbije u Albaniji Milorad Zarić) sa komesarom za bezbednost UEFA Kenijem Skotom, kako bi se sprečile bilo kakve nemile scene, slične onima viđenim na prvom meču dve reprezentacije u oktobru u Beogradu, kada je posle drona koji je doleteo iznad stadiona meč prekinut.

Uprkos opsežnim merama koje su preduzete, domaćini ne kriju da strahuju da može dođi do problema na meču Albanija - Srbija i to ne od strane domaćih navijača, već od Albanaca koji žive na Kosovu i Makedoniji, prenosi "Sport".

Organizator je naveo da sve čini kako bi uticaj tih navijača bio sveden na najmanju moguću meru bezbednosnog rizika. Albanci su svesni da incidenta na meču u Elbasanu ne sme biti, jer bi UEFA mogla žestoko da ih kazni, pa bi i oni mogli da plate visoku cenu kao Srbija u Beogradu.

Duel u Elbasanu, koji je na programu 8. oktobra na stadionu koji prima 13.000 navijača, uživo će posmatrati premijer Albanije Edi Rama, a najavljeno je da će biti prisutan i predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić.

Komentari / 0

Ostavite komentar