Видео - На данашњи дан: Ноћ у којој је „рођен“ Дејан Станковић...

...а Звезда згромила Кајзераслаутерн! Звезда пре 19 година одиграла један од најбољих мечева у новијој историји!

Фудбал 26.09.2015 | 14:00
Видео - На данашњи дан: Ноћ у којој је „рођен“ Дејан Станковић...

Била је то, дефинитивно, једна од најбољих утакмица Црвене звезде у новијој историји. Са свим елементима драме са срећним крајем. Тадашњи немачки друголигаш Кајзерслаутерн дошао је у Љутице Богдана са минималном предношћу из првог меча (1:0). Али је у гротлу Маракане „почишћен“. И то на немачки начин.

Тим Владимира Петровића одиграо је савршен меч. Немци су одолевали у првом полувремену, али онда је легендарни играч Црвене звезде повукао потез тренерске каријере. Убацио је у игру тада голобрадог Дејана Станковића.
„Шеф ми је још током првог полувремена рекао да седнем поред њега. Објаснио ми је где пуцамо у везном реду. Рекао ми је да уђем на терен и то решим“, присетио се Дејан Станковић.

Остало је историја. Зидови Маракане су се затресли у 55.минуту када је Дејан Станковић одиграо дупли пас са Његушом, а затим савршеним ударцем са 16 метара погодио мрежу немачког тима. Имао је Кајзерслаутерн сјајну екипу, предвођену чешким репрезентативцима Куком и Кадлецом, али се у Београду ништа није питао.

Звезда је у продужецима одиграла маестрално. Поново је Станковић пробушио мрежу, а тријумф су засладили Његуш и Пантелић.

Коментари / 0

Оставите коментар