Video - Na današnji dan: Noć u kojoj je „rođen“ Dejan Stanković...

...a Zvezda zgromila Kajzeraslautern! Zvezda pre 19 godina odigrala jedan od najboljih mečeva u novijoj istoriji!

Fudbal 26.09.2015 | 14:00
Video - Na današnji dan: Noć u kojoj je „rođen“ Dejan Stanković...

Bila je to, definitivno, jedna od najboljih utakmica Crvene zvezde u novijoj istoriji. Sa svim elementima drame sa srećnim krajem. Tadašnji nemački drugoligaš Kajzerslautern došao je u Ljutice Bogdana sa minimalnom prednošću iz prvog meča (1:0). Ali je u grotlu Marakane „počišćen“. I to na nemački način.

Tim Vladimira Petrovića odigrao je savršen meč. Nemci su odolevali u prvom poluvremenu, ali onda je legendarni igrač Crvene zvezde povukao potez trenerske karijere. Ubacio je u igru tada golobradog Dejana Stankovića.
„Šef mi je još tokom prvog poluvremena rekao da sednem pored njega. Objasnio mi je gde pucamo u veznom redu. Rekao mi je da uđem na teren i to rešim“, prisetio se Dejan Stanković.

Ostalo je istorija. Zidovi Marakane su se zatresli u 55.minutu kada je Dejan Stanković odigrao dupli pas sa Njegušom, a zatim savršenim udarcem sa 16 metara pogodio mrežu nemačkog tima. Imao je Kajzerslautern sjajnu ekipu, predvođenu češkim reprezentativcima Kukom i Kadlecom, ali se u Beogradu ništa nije pitao.

Zvezda je u produžecima odigrala maestralno. Ponovo je Stanković probušio mrežu, a trijumf su zasladili Njeguš i Pantelić.

Komentari / 0

Ostavite komentar