Порука кошаркашима Србије на путу ка Рију!

УСТАНИ И НИКАДА НЕ ОДУСТАНИ!!! Пробали смо на Евробаскету до краја - није нам ишло. Остала нам је вера у пласман на Олимпијске игре, а тај циљ је за кошаркаше остварив, јер је нација свим срцем уз њих. "Наш најдубљи страх је да смо снажни преко сваке мере... Наше светло, а не наша тама је оно што нас плаши", само једна од охрабрујућих порука послатих у једном снимку који ће да најежи и напумпа крв у жилама наших "орлова".

Кошарка 27.09.2015 | 23:20
Порука кошаркашима Србије на путу ка Рију!

Победници сте, то вам је у сржи. Када судија баци лопту у ваздух и откуца први секунд, победа је крајњи циљ, све осим тога је нешто што нам не припада, нешто што не постоји у нашем речнику. Све је то било тако до Литванаца. Али, знате шта? Ни у игри која нам се није допадала, тражили смо шансу, веровали да се кроз тај противнички обруч може пробацити једна лопта више.

Није дошла медаља, па и нека је тако ако је морало бити. Сада, већ осећаш бол, већ си повређен, извуци награду из тога. Па, ако знаш колико вредиш, онда иди по то што заслужујеш, али мораш бити вољан да примаш ударце, а не да упиреш прстом у друге да ниси због њих оно што си желео бити. То раде кукавице, а ти си бољи од тога!

Ударац смо примили, управо тамо, у Лилу. Прво у полуфиналу од Литванаца, а онда од домаћина, али време је да направимо контра напад на квалификационом турниру за Олимпијске игре.

"Извучен нам је број, ми више нисмо битни, јуришамо у бој, само народ да преживи. Сложили смо корак, усмерили мисли, потребан је сваки борац као бедем офанзиви".

ФИБА ће одлуку о домаћинима три турнира саопштити 23. новембра, а Србија има минумалне шансе да буде један од њих. Сама надметања одвијаће се од 5. до 11. јула 2016. године, а на Олимпијске игре пласираће се само победници та три турнира, на којима ће учествовати по шест екипа, укупно 18.

Иако не будете играли пред својима, сви су главама и срцем уз вас... још једном - срећно.

Коментари / 0

Оставите коментар