Poruka košarkašima Srbije na putu ka Riju!

USTANI I NIKADA NE ODUSTANI!!! Probali smo na Evrobasketu do kraja - nije nam išlo. Ostala nam je vera u plasman na Olimpijske igre, a taj cilj je za košarkaše ostvariv, jer je nacija svim srcem uz njih. "Naš najdublji strah je da smo snažni preko svake mere... Naše svetlo, a ne naša tama je ono što nas plaši", samo jedna od ohrabrujućih poruka poslatih u jednom snimku koji će da naježi i napumpa krv u žilama naših "orlova".

Košarka 27.09.2015 | 23:20
Poruka košarkašima Srbije na putu ka Riju!

Pobednici ste, to vam je u srži. Kada sudija baci loptu u vazduh i otkuca prvi sekund, pobeda je krajnji cilj, sve osim toga je nešto što nam ne pripada, nešto što ne postoji u našem rečniku. Sve je to bilo tako do Litvanaca. Ali, znate šta? Ni u igri koja nam se nije dopadala, tražili smo šansu, verovali da se kroz taj protivnički obruč može probaciti jedna lopta više.

Nije došla medalja, pa i neka je tako ako je moralo biti. Sada, već osećaš bol, već si povređen, izvuci nagradu iz toga. Pa, ako znaš koliko vrediš, onda idi po to što zaslužuješ, ali moraš biti voljan da primaš udarce, a ne da upireš prstom u druge da nisi zbog njih ono što si želeo biti. To rade kukavice, a ti si bolji od toga!

Udarac smo primili, upravo tamo, u Lilu. Prvo u polufinalu od Litvanaca, a onda od domaćina, ali vreme je da napravimo kontra napad na kvalifikacionom turniru za Olimpijske igre.

"Izvučen nam je broj, mi više nismo bitni, jurišamo u boj, samo narod da preživi. Složili smo korak, usmerili misli, potreban je svaki borac kao bedem ofanzivi".

FIBA će odluku o domaćinima tri turnira saopštiti 23. novembra, a Srbija ima minumalne šanse da bude jedan od njih. Sama nadmetanja odvijaće se od 5. do 11. jula 2016. godine, a na Olimpijske igre plasiraće se samo pobednici ta tri turnira, na kojima će učestvovati po šest ekipa, ukupno 18.

Iako ne budete igrali pred svojima, svi su glavama i srcem uz vas... još jednom - srećno.

Komentari / 0

Ostavite komentar