ЕП - Српкиње: И трећа срећа!

Одбојкашице Србије после медаља на Европским играма и Светском купу желе и на Европском првенству да се докопају победничког постоља.

Остали спортови 26.09.2015 | 12:20
ЕП - Српкиње: И трећа срећа!

Најбоље одбојкашице Србије вечерас започињу такмичење на Европском шампионату, који се игра у Белгији и Холандији.

Изабранице Зорана Терзића у Ајндховену се у првом колу групе Д (од 18 часова) састају са селекцијом Немачке.

Српске играчице свесне су да су Немице одличан ривал, али верују да су кадре да забележе тријумф на старту и да на Европском првенству забележе добар резултат. Жеља свих је да после сјајних наступа на Европским играма (бронзана медаља) и Светском купу (сребро и пласман на Олимпијске игре у Рију) успех заокруже на ЕП.

"Недавни успех на Светском купу нам је донео самопоуздање и истакао нас као фаворита за освајање Еврпског првенства", изјавила је Јелена Николић.

Она очекује да Србија може да се носи са тим притиском и верује да ће тријумфовално започети шампионат.

"Очекујем неизвестан меч на почетку такмичења. Познајемо Немице, знамо начин на који играју и шта да очекујемо на мечу, јер играмо против њих већ годинама. Ми мо бољи тим, али то треба потврдити и на терену", додала је Николићева, која ће наступати на седмом ЕП у каријери, по чему је рекордерка у српској одбојци.

Србија ће у недељу у другом колу одмерити снаге са Чешком од 18 сати, а дан касније и са Румунијом од 20 часова.

Победници група ће изборити директан пласман у четвртфинале, док ће се другопласиране и трећепласиране екипе пласирати у осмину финала.

Титулу шампиона Европе са прошлог шампионата у Берлину 2013. брани Русија, која је тада у финалу била боља од Немачке (3:1).

Терзић рекордер
Баш као и Јелена Николић и селектор Србије Зоран Терзић уписаће рекорд на ЕП у Белгији и Холандији. Он ће седми пут предводити екипу на европским шампионатима, што ниједном другом колеги који ће седети на клупи на овом првенству није пошло за руком.

Коментари / 0

Оставите коментар