EP - Srpkinje: I treća sreća!

Odbojkašice Srbije posle medalja na Evropskim igrama i Svetskom kupu žele i na Evropskom prvenstvu da se dokopaju pobedničkog postolja.

Ostali sportovi 26.09.2015 | 12:20
EP - Srpkinje: I treća sreća!

Najbolje odbojkašice Srbije večeras započinju takmičenje na Evropskom šampionatu, koji se igra u Belgiji i Holandiji.

Izabranice Zorana Terzića u Ajndhovenu se u prvom kolu grupe D (od 18 časova) sastaju sa selekcijom Nemačke.

Srpske igračice svesne su da su Nemice odličan rival, ali veruju da su kadre da zabeleže trijumf na startu i da na Evropskom prvenstvu zabeleže dobar rezultat. Želja svih je da posle sjajnih nastupa na Evropskim igrama (bronzana medalja) i Svetskom kupu (srebro i plasman na Olimpijske igre u Riju) uspeh zaokruže na EP.

"Nedavni uspeh na Svetskom kupu nam je doneo samopouzdanje i istakao nas kao favorita za osvajanje Evrpskog prvenstva", izjavila je Jelena Nikolić.

Ona očekuje da Srbija može da se nosi sa tim pritiskom i veruje da će trijumfovalno započeti šampionat.

"Očekujem neizvestan meč na početku takmičenja. Poznajemo Nemice, znamo način na koji igraju i šta da očekujemo na meču, jer igramo protiv njih već godinama. Mi mo bolji tim, ali to treba potvrditi i na terenu", dodala je Nikolićeva, koja će nastupati na sedmom EP u karijeri, po čemu je rekorderka u srpskoj odbojci.

Srbija će u nedelju u drugom kolu odmeriti snage sa Češkom od 18 sati, a dan kasnije i sa Rumunijom od 20 časova.

Pobednici grupa će izboriti direktan plasman u četvrtfinale, dok će se drugoplasirane i trećeplasirane ekipe plasirati u osminu finala.

Titulu šampiona Evrope sa prošlog šampionata u Berlinu 2013. brani Rusija, koja je tada u finalu bila bolja od Nemačke (3:1).

Terzić rekorder
Baš kao i Jelena Nikolić i selektor Srbije Zoran Terzić upisaće rekord na EP u Belgiji i Holandiji. On će sedmi put predvoditi ekipu na evropskim šampionatima, što nijednom drugom kolegi koji će sedeti na klupi na ovom prvenstvu nije pošlo za rukom.

Komentari / 0

Ostavite komentar