Штете су огромне, неко ће платити пенале

Потпредседник Владе Србије и министар трговине, туризма и телекомуникација Расим Љајић изјавио је данас да ће "неко плаћати пенале и казне за затварање граница", указујући да је штета српских привредника огромна, али да ће се то тек знати када се види колико робе није испоручено и колико уговора није испоштовано.

Србија 26.09.2015 | 14:25
Штете су огромне, неко ће платити пенале

Љајић је рекао да је могуће да ће српски привредници због штете нанете затварањем хрватских граница потражити правду пред хрватским, или међународним судовима.

Говорећи о штети због затварања граница, Љајић је указао како су штету претрпеле и околне земље јер је, како каже, више од 100 турских и 150 македонских, грчких, бугарских камиона било блокирано у колони.

Хрвати процењују да је њихова штета била око милион евра дневно, казао је Љајић. Он је на РТС-у, казао и да не очекује да ће Хрватска поново покушати да блокира границе, као и да је на одлуку о отварању српско-хрватске границе највише утицао притисак из Брисела.

Љајић је истакао како су се у Хрватској први пут виделе реакције да се укине неразумна блокада Србији.

"Србија је имала потпуну и неподељену подршку суседа", нагласио је Љајић.

Према његовим речима, отварањем граница је изгубила политика ината, а битку добила избалансирана политика.

Љајић верује да је ово последњи покушај да се блокирају границе и додаје како је ово Милановићев ауто-гол јер је цела акција, каже, изведена због унутрашњополитичких разлога.

"У Хрватској ако причате против првог суседа добијате поене", оценио је Љајић, који сматра да ће Србија и даље бити предмет политичке кампање код суседа.

Коментари / 0

Оставите коментар