Štete su ogromne, neko će platiti penale

Potpredsednik Vlade Srbije i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić izjavio je danas da će "neko plaćati penale i kazne za zatvaranje granica", ukazujući da je šteta srpskih privrednika ogromna, ali da će se to tek znati kada se vidi koliko robe nije isporučeno i koliko ugovora nije ispoštovano.

Srbija 26.09.2015 | 14:25
Štete su ogromne, neko će platiti penale

Ljajić je rekao da je moguće da će srpski privrednici zbog štete nanete zatvaranjem hrvatskih granica potražiti pravdu pred hrvatskim, ili međunarodnim sudovima.

Govoreći o šteti zbog zatvaranja granica, Ljajić je ukazao kako su štetu pretrpele i okolne zemlje jer je, kako kaže, više od 100 turskih i 150 makedonskih, grčkih, bugarskih kamiona bilo blokirano u koloni.

Hrvati procenjuju da je njihova šteta bila oko milion evra dnevno, kazao je Ljajić. On je na RTS-u, kazao i da ne očekuje da će Hrvatska ponovo pokušati da blokira granice, kao i da je na odluku o otvaranju srpsko-hrvatske granice najviše uticao pritisak iz Brisela.

Ljajić je istakao kako su se u Hrvatskoj prvi put videle reakcije da se ukine nerazumna blokada Srbiji.

"Srbija je imala potpunu i nepodeljenu podršku suseda", naglasio je Ljajić.

Prema njegovim rečima, otvaranjem granica je izgubila politika inata, a bitku dobila izbalansirana politika.

Ljajić veruje da je ovo poslednji pokušaj da se blokiraju granice i dodaje kako je ovo Milanovićev auto-gol jer je cela akcija, kaže, izvedena zbog unutrašnjopolitičkih razloga.

"U Hrvatskoj ako pričate protiv prvog suseda dobijate poene", ocenio je Ljajić, koji smatra da će Srbija i dalje biti predmet političke kampanje kod suseda.

Komentari / 0

Ostavite komentar