Човјек од повјерења проневјерио 70.000

Против Дамира Михајловића (52) из Бањалуке полиција је поднијела извјештај Окружном тужилаштву који га терети за проневјеру 70.000 КМ.

Република Српска 26.09.2015 | 07:13
Човјек од повјерења проневјерио 70.000

Према незваничним информацијама, Михајловић је проневјерио новац предузећа "Крајина клас" из Бањалуке у којем је радио као комерцијалиста. Михајловић је новац из касе "Крајина класа" узимао дуже вријеме и то од 1. јануара 2012. до 15. априла 2014. године.

Из Центра јавне безбједности Бањалука, наводећи иницијале осумњиченог, саопштено је да Михајловића терете за проневјеру, фалсификовање или уништавање пословних књига и исправа.

Осумњичени Д. М. је, у вријеме док је радио као комерцијалиста у једном бањалучком предузећу, сачињавао лажну пословну документацију. Он је у тој документацији наводио непостојеће купце робе. Утврђено је да је новац од продаје робе узимао себи - рекли су у полицији.

Власник предузећа "Крајина клас" Саша Тривић казао је да га је Михајловић поткрадао годинама.

Био је човјек од повјерења па га нисмо пуно ни контролисали. Он је од купаца узимао новац и задржавао га за себе. У књигама је наводио да купци не плаћају робу, књижио га као дуг и тако је све прикривао. Послије је основао своје предузеће које се бави истом дјелатношћу као "Крајина клас" - објаснио је Тривић.

Додао је да је након открића преваре Михајловићу дао отказ. - Понудио сам му да врати новац и да га у том случају нећу пријавити полицији. Он је то одбио. Утврдили смо да је украо око 100.000 КМ. Вратио је 30.000, док је остатак задржао па смо цијели случај морали пријавити полицији - казао је Тривић.

Одбацио оптужбе

Осумњичени Дамир Михајловић тврди да оптужбе против њега нису тачне и да му је све "напаковао" бивши газда Саша Тривић.

Радио сам у "Крајина класу" 16 година и напустио сам предузеће да бих основао своје. Нисам проневјерио новац, а вјероватно је Тривић, незадовољан чињеницом да сам основао своје предузеће "ДМН Галетао", поднио пријаву против мене како би угушио конкуренцију - казао је Дамир Михајловић.

Извор: Глас Српске

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

марко самардзиц

26.09.2015 05:25

Јадно И лицемјерно отворити потпуно исту дјелатност!Имао сам слицних искустава!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јааа

26.09.2015 09:39

То се зове бизнис. Зашто би било јадно? Испекао занат и осамосталио се. За то браво. Е сад, ако је крао, да намири комплетан дуг и у затвор!!!

Name

борац

26.09.2015 06:25

Е па сви краду таква нам скола.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ОПА

26.09.2015 10:01

ОД 2102-2104 године, ПРИСВАЈАО НОВАЦ, А ВЛАСНИК ФИРМЕ НИЈЕ ЗНАО-ВИДИО...!!!! ВЈЕРОВАТНО ВЛАСНИК РАДИ '''ПОСТЕНО-ПО ЗАКОНУ''' КАДА НИЈЕ ВИДИО ДА НЕДОСТАЈЕ НОВЦА. ПРВО ФИРМУ ''КРАЈИНА КЛАС'' ДОБРО ИНСПЕКЦИСКИ ''ПРОТРЕСТИ'' ВИДЈЕТИ ПОРЕЗЕ, ПДВ, УЛАЗНЕ ФАКТУРЕ, КЕС.....ИТД, ИТД....А ЛОПОВЕ У ЗАТВОР СВАКАКО, А ПРВО УТВРДИТИ КО ЈЕ СВЕ ЛОПОВ.

ОДГОВОРИТЕ