Болно сазревање Партизанове младости! Минус 26 у Француској!

Тим Петра Божића поражен у полуфиналу Апарт сити купа од Асвела - 53:79.

Кошарка 26.09.2015 | 10:20
Болно сазревање Партизанове младости! Минус 26 у Француској!

Једна солидна четвртина, али на крају ипак убедљв пораз Партизана у полуфиналу Апарт сити купа у Француској. Црно-бели су на позивном турниру, чији су редовни гости на позив Тонија Паркера, изгубили од Асвела - 53:79 (15:26, 12:13, 13:19, 13:21).

С обзиром да је ово тек четврта утакмица Петра Божића на клупи клуба из Хумске и да тим ни изблиза нема обрисе како ће изгледати у наредној сезони (недостају му Михаило Андрић и Едо Мурић), јасно је да се новом тренеру и његовим изабраницима нема шта замерити, те да ће им гостовање у Нанту помоћи да стекну искуство.

Партизан је меч против Асвела почео у петероци Магдевски, Маринковић, Милутиновић, Витковац и Копривица. Већ на почетку сусрета било је јасно да су Французи у предности, брзо су повели 13:2, ту предност лагано одржавали и повећавали на +20 у трећој деоници (58:38), док црно-белима за утеху остаје да су се у других десет минута равноправно носили са далеко јачим ривалом, у чијем тиму је бољи од осталих био репрезентативац Чарлс Кауди са 14 поена.

У првој утакмици турнира првак Француске Лимож савладао је Ле Ман 74:72 и тако изборио пласман у финале против Асвела. Утакмица за трофеј на програму је у недељу од 15 часова. А Партизан се враћа за Београд.

Коментари / 0

Оставите коментар