Bolno sazrevanje Partizanove mladosti! Minus 26 u Francuskoj!

Tim Petra Božića poražen u polufinalu Apart siti kupa od Asvela - 53:79.

Košarka 26.09.2015 | 10:20
Bolno sazrevanje Partizanove mladosti! Minus 26 u Francuskoj!

Jedna solidna četvrtina, ali na kraju ipak ubedljv poraz Partizana u polufinalu Apart siti kupa u Francuskoj. Crno-beli su na pozivnom turniru, čiji su redovni gosti na poziv Tonija Parkera, izgubili od Asvela - 53:79 (15:26, 12:13, 13:19, 13:21).

S obzirom da je ovo tek četvrta utakmica Petra Božića na klupi kluba iz Humske i da tim ni izbliza nema obrise kako će izgledati u narednoj sezoni (nedostaju mu Mihailo Andrić i Edo Murić), jasno je da se novom treneru i njegovim izabranicima nema šta zameriti, te da će im gostovanje u Nantu pomoći da steknu iskustvo.

Partizan je meč protiv Asvela počeo u peteroci Magdevski, Marinković, Milutinović, Vitkovac i Koprivica. Već na početku susreta bilo je jasno da su Francuzi u prednosti, brzo su poveli 13:2, tu prednost lagano održavali i povećavali na +20 u trećoj deonici (58:38), dok crno-belima za utehu ostaje da su se u drugih deset minuta ravnopravno nosili sa daleko jačim rivalom, u čijem timu je bolji od ostalih bio reprezentativac Čarls Kaudi sa 14 poena.

U prvoj utakmici turnira prvak Francuske Limož savladao je Le Man 74:72 i tako izborio plasman u finale protiv Asvela. Utakmica za trofej na programu je u nedelju od 15 časova. A Partizan se vraća za Beograd.

Komentari / 0

Ostavite komentar