Вазура сачувао Милинковића на клупи Партизана!

За смену актуелног тренера су председник Поповић и потпредседник Вучелић, али на инсистирање генералног директора црно-бели неће мењати ништа... За сада...

Фудбал 25.09.2015 | 22:40
Вазура сачувао Милинковића на клупи Партизана!

Хоће, неће, хоће, неће, па још једном хоће и на крају, ипак, неће Партизан мењати Зорана Милинковића. Бар не засад. Иако се чинило да му после још једног кикса нема спаса и да су му после ремија са Радом дани на клупи црно-белих одбројани, актуелни шеф струке остаје за командама Парног ваљка. Сигурно за утакмицу са Вождовцем (недеља, 16 часова, на Врачару), а можда и дуже.

С тим да овога пута, за разлику од ситуације после пораза у вечитом дербију, кад се први пут потегло питање његовог статуса, нема подршку комплетног Управног одбора клуба из Хумске 1. Има зато поверење човека чија се реч и те како уважава и поштује на црно-белој страни Топчидерског брда. Милоша Вазуре, генералног директора Партизана, који је чврсто стао уз тренера и свима у клубу и око њега поручио:
„Нема смене“.

На тај начин млади функционер је надјачао ставове остатка руководства које је, разочарано резултатима екипе у последње време (три узастопна меча у првенству без победе) заговарало идеју да се Милинковић смени и да се екипа размрда на начин сличан оном у априлу, кад је отказ уручен Марку Николићу. Конкретно, председник Зоран Поповић и један од тројице потпредседника Милорад Вучелић имали су неколико идеја ко би могао да буде наследник Зорана Милинковића, после доста консултација у први план је избио Милинко Пантић, који је истакао спремност да се врати у Хумску, где је шест година био играч, али с тим предлогом није се сложио Милош Вазура, који верује актуелном тренеру и сигуран је да може да извуче Партизан из кризе.

Једном се такво опредељење показало исправним, кад је после вечитог дербија, такође, поручио да неће бити смене. На томе му је Милинковић вратио победом на премијери Лиге Европе над АЗ Алкмаром. Но, уследила су два болна кикса у првенству, нерешени исходи са нишким Радничким и Радом, због чега су критике на рачун тренера постале учесталије. Чак и у врху клуба. Но, Вазура је од почетка мандата један од кључних људи у Партизану и овога пута је пресекао у корист струке.

На исти начин Милош Вазура је реаговао и кад је у питању ангажман спортског директора - чију је фотељу после зимског одласка Драгана Ћирића могао да попуни Горан Плави Стевановић - али је оставио могућност да у Хумску 1 дође човек који би био спона између свлачионице и канцеларија и који би држао екипу на оку, скаутирао потенцијална појачања, са њима касније преговарао и евентуално их довео на зиму у Партизан.

Дакле, засад неће бити кадровских промена у Партизану. Зоран Милинковић је добио још једну шансу, иако је и сам колико данас деловао као да се помирио са судбином. Водиће ипак црно-беле против Вождовца, ако добије ту утакмицу онда сигурно и у Аугзубру у другом колу Лиге Европе, те наредни првенстрвени меч са Чукаричким.

А онда следи двонедељна пауза због обавеза репрезентације. Можда се тад нешто у Хумској 1 промени. Иако има оних који кажу:
„Касно је...“

Коментари / 0

Оставите коментар