Vazura sačuvao Milinkovića na klupi Partizana!

Za smenu aktuelnog trenera su predsednik Popović i potpredsednik Vučelić, ali na insistiranje generalnog direktora crno-beli neće menjati ništa... Za sada...

Fudbal 25.09.2015 | 22:40
Vazura sačuvao Milinkovića na klupi Partizana!

Hoće, neće, hoće, neće, pa još jednom hoće i na kraju, ipak, neće Partizan menjati Zorana Milinkovića. Bar ne zasad. Iako se činilo da mu posle još jednog kiksa nema spasa i da su mu posle remija sa Radom dani na klupi crno-belih odbrojani, aktuelni šef struke ostaje za komandama Parnog valjka. Sigurno za utakmicu sa Voždovcem (nedelja, 16 časova, na Vračaru), a možda i duže.

S tim da ovoga puta, za razliku od situacije posle poraza u večitom derbiju, kad se prvi put poteglo pitanje njegovog statusa, nema podršku kompletnog Upravnog odbora kluba iz Humske 1. Ima zato poverenje čoveka čija se reč i te kako uvažava i poštuje na crno-beloj strani Topčiderskog brda. Miloša Vazure, generalnog direktora Partizana, koji je čvrsto stao uz trenera i svima u klubu i oko njega poručio:
„Nema smene“.

Na taj način mladi funkcioner je nadjačao stavove ostatka rukovodstva koje je, razočarano rezultatima ekipe u poslednje vreme (tri uzastopna meča u prvenstvu bez pobede) zagovaralo ideju da se Milinković smeni i da se ekipa razmrda na način sličan onom u aprilu, kad je otkaz uručen Marku Nikoliću. Konkretno, predsednik Zoran Popović i jedan od trojice potpredsednika Milorad Vučelić imali su nekoliko ideja ko bi mogao da bude naslednik Zorana Milinkovića, posle dosta konsultacija u prvi plan je izbio Milinko Pantić, koji je istakao spremnost da se vrati u Humsku, gde je šest godina bio igrač, ali s tim predlogom nije se složio Miloš Vazura, koji veruje aktuelnom treneru i siguran je da može da izvuče Partizan iz krize.

Jednom se takvo opredeljenje pokazalo ispravnim, kad je posle večitog derbija, takođe, poručio da neće biti smene. Na tome mu je Milinković vratio pobedom na premijeri Lige Evrope nad AZ Alkmarom. No, usledila su dva bolna kiksa u prvenstvu, nerešeni ishodi sa niškim Radničkim i Radom, zbog čega su kritike na račun trenera postale učestalije. Čak i u vrhu kluba. No, Vazura je od početka mandata jedan od ključnih ljudi u Partizanu i ovoga puta je presekao u korist struke.

Na isti način Miloš Vazura je reagovao i kad je u pitanju angažman sportskog direktora - čiju je fotelju posle zimskog odlaska Dragana Ćirića mogao da popuni Goran Plavi Stevanović - ali je ostavio mogućnost da u Humsku 1 dođe čovek koji bi bio spona između svlačionice i kancelarija i koji bi držao ekipu na oku, skautirao potencijalna pojačanja, sa njima kasnije pregovarao i eventualno ih doveo na zimu u Partizan.

Dakle, zasad neće biti kadrovskih promena u Partizanu. Zoran Milinković je dobio još jednu šansu, iako je i sam koliko danas delovao kao da se pomirio sa sudbinom. Vodiće ipak crno-bele protiv Voždovca, ako dobije tu utakmicu onda sigurno i u Augzubru u drugom kolu Lige Evrope, te naredni prvenstrveni meč sa Čukaričkim.

A onda sledi dvonedeljna pauza zbog obaveza reprezentacije. Možda se tad nešto u Humskoj 1 promeni. Iako ima onih koji kažu:
„Kasno je...“

Komentari / 0

Ostavite komentar