"Руско оружје ће да преплаши ИСИЛ"

Уколико сиријска влада и Русија оформе коалцију која би се борила против Исламске државе, Русија би имала шта да покаже у тој борби, пише “Спутњик“.

Свијет 25.09.2015 | 20:50
"Руско оружје ће да преплаши ИСИЛ"

Магазин “Нешенал интерест“ објавио је списак руског оружја, возила, борбених летелица које би “престравиле насмрт припаднике Исламске државе“.

На списку се налаз руски борбени авион “сухој СУ-25“, дизајниран да обезбеди блиску ваздушну подршку копненој војсци.

Су-25 је у неколико наврата коришћен у борби против ИД, летећи заједно са ирачким и иранским ваздушним снагама. Ова летелица је способна да носи велике количине ракета и бомби.

Како пише “Спутњик“, у поређењу са ирачким и иранским снагама, Су-25 има бољи систем, боље обучене пилоте и боље одржавање. Магазин објашњава да би ова летелица знатно олакшала нападе на ИД, уколико Русија икада почне са нападима.

На списку су и “Спетсназ“, специјалне снаге руске војске. Руске специјалне снаге играле су велику улогу у бројним ратним конфликтима, укључујући оне у Авганистану и Чеченији, док ове снаге у Сирији обучавају сиријску војску.

Хеликоптер Ми-24 има дугу историју у служби руске армије. Био је коришћен у рату у Авганистану, али се и широм света користи још од седамдесетих.

Совјетски војници су га називали “летећи тенк“ опремљен оружјем, бомбама и ракетама.

БТР-82А је руско возило које нуди заштиту за копнене трупе, а имао би бвлико значење уколико дође до напада на ИД.

Док снаге са Запада већ користе дронове за посматрање непријатељских положаја, руски УАВс би био, како се наводи, од велике помоћи за шпијунирање и подршку евентуалним војним операцијама.

Извор: Б92

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

Руси

25.09.2015 19:14

Они (Руси) као да су заборавили горак пораз који су доживјели у Авганистану ратујући са њима десетак година, па опет тамо негдје траже врага??

ОДГОВОРИТЕ
Name

Соколац

26.09.2015 16:04

Не сери магарче проевропски. Иди са Бакиром у НАТО остави Праве Србе што воле Русију на миру. Лако ти је провјерити колико су Руси јаки, пријави се и стани пред њих.

Name

контрапункт

25.09.2015 19:33

Мало Амери, мало Руси...

ОДГОВОРИТЕ
Name

лкл

25.09.2015 19:38

Сви ратују против ИСИЛ:Амери ,Руси,Асад,Курди,Суријци...Ту нешто смрди !

Name

мрка капа

25.09.2015 19:55

Ре РУСИ....ЦИМ КАЗЕС" ВРАГА" ЗНА. ЗА КОГА НАВИЈАС ! АМЕРИКА СЕ НИЈЕ НИ БОРИЛА ПРОТИВ ГЛАВОСЈЕЦА,ВЕЦ ИХ ЈЕ СТВОРИЛА..ЈЕДИНИ КАДРИ СТАТИ НА ЦРТУ СУ РУСИ..ЗАТО ЦУТИНАВЕТИЊО ЉУДСКА АКО СИ УОПСТЕ ЦОВЈЕК...ТВОЈА ПАМЕТ НИЈЕ ЗА ДВИЈЕ НОГЕ АЈВАНЕ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Правопис

25.09.2015 20:15

Не каже се ајване него Хајване

ОДГОВОРИТЕ
Name

исто

26.09.2015 06:48

Зна "Рус"сто му је овај рекао ајван! Нека он навија за Амере и главосјеце колико хоце,сад Руси преузимају контролу!